3 sätt som företag klarade av den stora lågkonjunkturen

Vårt trendteam analyserade hundratals berättelser om hur företag överlevde den ekonomiska omvälvningen för ett decennium sedan.

Var hänsynslös om dina utgifter - och din skuld. Hitta nya partners. Och när marknaden leder dig till något nytt, följ det.

Det är några av de lärdomar vi lärde oss av att titta på dina berättelser om strategier som företag använde för att klara av den stora lågkonjunkturen för ett decennium sedan.

Vårt trendteam analyserade hundratals svar på vår senaste undersökning och förvandlade dem till en databas som kan hjälpa ditt företag att navigera i svåra tider. Här är några av våra största takeaways.Skär så mycket fett som möjligt. Det här låter självklart, men det var den i särklass vanligaste strategin bland företag som överlevde turbulensen. Titta överallt och var säker på att du inte köper mer material eller spenderar mer än du behöver.

Teknik kan hjälpa. Amazing Blades Landscaping, i South Carolina, sänkte kostnaderna genom att spåra sina anställdas vistelseort, vilket hjälpte till att eliminera onödiga stopp.

Strategiska partnerskap är din vän. Att samarbeta med andra företag – även dina direkta konkurrenter – kan hålla dig och dina kamrater flytande. FairCoProcess, en juridisk tjänsteverksamhet som startade 2003, bildade ett professionellt hänvisningsnätverk med andra företag i sin bransch.

Om dina konkurrenter verkligen kämpar kan det till och med vara dags att fundera på ett strategiskt förvärv.

Var kvick - det innebär ofta att du lägger ditt ego åt sidan. Brad Emerson, ägare till FixYourOwnBindery.com , tillskrev hans överlevnad av lågkonjunkturen delvis på grund av att 'följa vart marknaden tog affären.'

Trendprenumeranter får tillgång till hela databasen med berättelser om den stora lågkonjunkturen och våra exklusiv analys av svaren. Starta din provperiod idag för att börja surfa.