40%-regeln: A Navy SEALs hemlighet för mental tuffhet

Använd denna (vetenskapligt) bevisade mentala ram för att pressa dig själv bortom dina gränser. Det låter cheesy, men det fungerar.

99 % av människor som börjar ett maratonlopp slutar. Det är en överraskande siffra, jag vet, men det finns en anledning till att den är så hög. Det kallas 40%-regeln, ett koncept som används av Navy SEALs för att öka mental tuffhet.

Spanx dig väldigt mycket

I hans senaste video om Big Think , Marquis Jet-grundaren Jesse Itzler (och make till skaparen av Spanx) berättar historien om när han sprang ett 100-mileslopp tillsammans med en 260-pund Navy SEAL:

'Jag träffade 'SEAL' för första gången på en 100-mils löpning i San Diego och jag sprang det här loppet som en del av ett stafettlag med sex personer med vänner och han sprang hela loppet själv, säger Itzler.'Vem är den här killen? Jag har aldrig sett något liknande. Och under loppet höll jag ett öga på honom och runt 70 mil - han vägde förmodligen 260 pund, vilket är ganska stort för en ultralöpare - han hade brutit alla små ben i båda fötterna och fått njurskador och han slutade loppet.'

Efter loppet gjorde Itzler vad alla miljardärer skulle göra: han anlitade SEAL för att bo med honom och hans familj för att lära ut mental tuffhet.

'Jag bad honom komma och bo med min familj och jag i en månad... Jag gjorde samma sak varje dag som så många av oss. Vakna; gå till jobbet; kom hem, du vet; äta middag; upprepa. Och jag ville bara gå av autopiloten. Och jag trodde att han skulle vara ett bra sätt att komma i bra form, men också att bara blanda ihop mina rutiner och bli bättre.”

  103125143-T44988-HamPhoto-2400.530x298
Jesse Itzler

40%-regeln

Medan han bodde hos Itzler och hans familj, lärde SEAL honom 40%-regeln.

'Han skulle säga att när ditt sinne säger till dig att du är klar, är du egentligen bara 40 procent klar. Och han hade ett motto: Om det inte suger så gör vi det inte. Och det var hans sätt att tvinga oss att bli obekväma att ta reda på vad vår baslinje var och vad vår komfortnivå var och bara vända upp och ner på det.'

40%-regeln, förklarade SEAL, är anledningen till att även om de flesta människor träffar en vägg på 16 km under ett maraton, så kan de ändå fullfölja.

Itzler skrev om att han upplevde 40%-regeln redan första dagen som SEAL flyttade in hos honom.

'Första dagen som 'SEAL' kom för att bo hos mig bad han mig göra - han sa hur många pull-ups kan du göra?

Jag gjorde ungefär åtta.

Och han sa okej. Ta 30 sekunder och gör det igen. Så 30 sekunder senare gick jag upp på stången och jag gjorde sex, kämpande. Och han sa okej, en gång till. Vi väntade 30 sekunder och jag fick knappt tre eller fyra och jag var klar. Jag menar kunde inte röra mina armar gjort. Och han sa okej. Vi åker inte härifrån förrän du gör 100 till. Och jag tänkte att det inte finns – ja, vi kommer att vara här ganska länge för det finns inget sätt att jag skulle kunna göra 100. Men det slutade med att jag gjorde det en i taget och han visade mig, bevisade för mig där att det fanns så mycket mer, vi är alla kapabla till så mycket mer än vi tror att vi är. Och det var bara en fantastisk lektion.'

Och även om han inte avslöjade det anonyma SEALs namn under intervjun, skrev Itzler om sin upplevelse i sin senaste bok Att leva med en SEAL .

  The_Hustle__The_Hustle
David Goggins

Den SEAL Itzler refereras till är David Goggins. Goggins är för närvarande världsrekordhållaren för de flesta pull-ups gjorda på 24 timmar (4 025), en femteplats i Badwater 135 (ett lopp på 135 mil i Death Valley) och en Ironman-triathlet.

Och även om Itzlers historia låter för bra för att vara sann, gjorde Goggins det faktiskt väger över 200 pund medan du springer ultramaraton, en oerhörd bedrift i löparsamhället. Och för att lägga till sina bedrifter, gjorde Goggins allt detta medan han led av förmaksskiljevägsdefekt, ett hjärtfel orsakat av ett hål i hjärtats väggar, vilket begränsar en persons uthållighet.

'I 34 år har David arbetat med ungefär ¾ av sitt hjärta. Den högra sidan av hans hjärta fick för mycket syresatt blod och blodet gick inte till resten av hans kropp som det skulle.' SlowTwitch skrev.

Även om World's Biggest BAMF inte är ett etablerat rekord av Guinness, råder det ingen tvekan om att Goggins skulle vara med i tävlingen (ordlek).

Är 40%-regeln verklig?

Berättelsen om Itzler and the SEAL låter fantastisk, men har 40%-regeln faktiskt vetenskap bakom sig, eller är det bara något motiverande seminarium nonsens? Vetenskapen säger ja, det är legitimt.

I en 2008 års studie , fann forskare att försökspersoner som fick placebo men sa att det var koffein kunde lyfta betydligt mer i vikt än de som verkligen fick koffein.

Naturligtvis betyder detta inte att våra kroppar och sinnen är obegränsade, men det bekräftar att omfattningen av dessa gränser behöver ses över. Ofta begränsar vi våra förmågor, men Itzlers historia och hundratals liknande bevisar att vi kan överskrida dessa gränser.

Som att springa ett maraton varje dag i veckan eller memorera en kortlek på 20 sekunder – visar sig att det vi ofta tror är omöjligt egentligen bara är 40-procentsregeln.

Du kan se hela Itzlers video nedan. Det är värt de sex minuterna, jag lovar.

MEN VÄNTA!!!!

Åh ja - och om du säger till dig själv 'man, den här Itzler-killen är rik, vältränad och har en fantastisk fru... hans liv är perfekt' så titta på den här videon . Innan han grundade Marquis Jets, världens största privatjetföretag, var Itzler känd som Jesse Jaymes, en vit rappare med hitsingeln ' Shake it Like a White Girl .”

Se, alla suger då och då.