7 alfahanliga personlighetsdrag

egenskaper hos alfa-manliga egenskaper
Alpha Evil Traits

Att vara en alfahane är mer involverad än du tror

När människor hör ordet ” Alfa hane ”Det, det trollar vanligtvis fram mentala bilder av en super snygg kille som har egenskaperna att vara stark, muskulös och charmig - allt på samma gång.

Denna klassiska framställning av sådana män finns i många moderna filmer. Exempel är Brad Pitt, som spelade Tyler Durden i flickan Fight Club och Cam Gigandet , som spelade Ryan McCarthy i Kom aldrig tillbaka .

Nedan har jag inkluderat en video som ger dig en idé.Om du alltid har undrat om alfahänder och ville veta hur man är en, är den här sidan något för dig. I den här artikeln lär du dig:

 • Etiologin för termen alfa-hane
 • Länken mellan djurforskning och 'alfa'
 • Hur vargar relaterar till alfamän
 • Vanliga egenskaper och egenskaper hos alfa-män
 • Skillnaderna mellan 'Alpha-hannar' och 'A-typer'
 • Tips för att utveckla din inre alfahane
 • Alpha manliga filmer som du kan använda som referenspunkter
 • Vanliga myter associerade med killar som är alfa

ALPHA MANLIG FÖRKLARAD

Innan vi går för långt in i egenskaperna hos och egenskaper hos alfamän, kan det hjälpa att förstå en viss bakgrund bakom själva termen. Jag nämner detta för att vara en alfahane är multifaktoriell till sin natur.

Uttrycket 'alfa-hane' myntades av människor som är involverade i etologi; ett ord på 25 cent som används för att beskriva den objektiva studien av djurbeteende.

Här talar vi om forskare som tillbringade flera år på att observera hur olika typer av djur interagerar med varandra i sin naturliga miljö.

Vi får termen 'alfa' från grekerna. Det beror på att den första bokstaven i det grekiska alfabetet är 'A'. Etologer som observerade att vissa djur hade ledaregenskaper med dominerande egenskaper kallades 'Alphas'.

FYI: Berömda etologer som använde denna typ av termer inkluderar movers och shakers som Charles Darwin, som av många anses vara far till evolutionsteorin, och Konrad Lorenz, en biolog som krediteras den psykologiska konstruktionen som kallas prägling .

Förmodligen en av de mest kända etologerna är Jane Goodall , som är känd över hela världen för sin in vivo-studie av schimpanser. Om du får en chans, se till att kolla in henne bok på hennes 30 år med schimpanser.

Alfa varg
Alpha Male Wolf

ALPHA MANLIG FORSKNING

I den amerikanska nomenklaturen länkar vi alfa-hanar till vargar. Hänvisningen går tillbaka till studier som genomfördes i slutet av 1940-talet Dr. Rudolf Schenkel vid universitetet i Basel; en forskare känd för sin studie av gråvargar i fångenskap.

Vad som har gått förlorat med tiden är att Shenkel inte begränsade prefixet 'alfa' till bara män. Det stämmer - han skrev också om alfa-kvinnliga vargar. Men termen har tagits upp av popkultur och i mer eller mindre grad Hollywood.

Jag påpekar detta eftersom det skulle vara enormt felaktigt att anta att män är de enda som kan vara 'alfa'. Varje rimligt objektiv person som tittar på detta ämne genom den biologiska mångfalden kommer att dra slutsatsen att däggdjursfas har varit med åtminstone sedan Cenozoic era , om inte bra förut.

Med det delade, låt oss gå in i alfa-manliga egenskaper, med den tidigare nämnda etologin som vår guide.

EGENSKAPER FÖR ALFA MALES

För att vara en alfahane uppvisar man i allmänhet följande egenskaper och egenskaper. När du läser det som följer, kom ihåg att dessa egenskaper är baserade på djurstudier och inte på Hollywood.

Alpha manliga egenskaper

 • Säkerhet
 • Dominerande
 • Naturliga ledaregenskaper
 • Skyddande instinkt
 • Modig
 • Fysiskt stark
 • Nyfiken

Det som är viktigt att notera här är att din 'alfaness' är lika mycket en funktion av ärftlighet som det är personlighet. Med andra ord vet vi från forskning att vissa egenskaper är inneboende.

Om du till exempel är naturligt självsäker och att karaktäristik körs i din familj finns det goda chanser att ärftlighet är en del av dynamiken. Till den här punkten slår det gamla axiomet, 'att egenskapen löper i vår familj', ett sanningsackord.

Det betyder inte att vi inte kan vårda begynnande egenskaper. Till exempel kan ledarskapsförmåga växas när en person ägnar sig åt saken.

Och för den delen behöver man inte göra 10 på alfa Richter-skalan för att betraktas som alfa. Det finns många alfahänder som är starkt påståenden men inte nödvändigtvis nyfikna.

Dessutom behöver inte alla egenskaper fungera med samma intensitet.

Slutligen, på denna punkt kommer jag att dela detta: vi alla, i mindre eller större grad, har dessa egenskaper. Visst, det finns män som är mer dominerande än andra. Men dominans är inte en svart eller vit fråga. Istället handlar det mer om äktenskapet mellan instrumentella och uttrycksfulla drag .

Instrumentella drag:

 • Säkerhet
 • Ambition
 • Oberoende
 • Behöver dominera

Uttrycksfulla drag:

 • Känslighet
 • Altruism
 • Samarbete

Jag nämner dessa eftersom alfa-drag, liksom den tidigare nämnda dominansen, inte handlar om någon neandertalskonstruktion av maskulinitet som främjas av de som vill sälja en bild. Istället handlar det om den totala personen.

Vissa människor förväxlar konstruktionen av 'A Type' -personer med 'Alpha Males'. Även om de kan dela vissa likheter är de inte desamma. Det beror på att alfas är egendrivna där ”A-typer” är personlighetscentrerade. Nedan har jag erbjudit en arbetsdefinition av A-typer.

utveckla alfa manliga färdigheter
Alpha Male Development

EN TYP PERSONLIGHETER DEFINERADE

A-typ personlighet:

En personlighet som vanligtvis uppvisar hög ambition och styvhet. Vanligtvis mycket organiserad, fokuserad på status, känslomässigt känslig, otålig, orolig, proaktiv och bekymrad över tidshantering.

Primär skillnad mellan alfa och A-typer

För att göra saker enkla talar 'alfas' till alla djur (människa, hund, varg, björn, etc.) som uppvisar en av de 7 tidigare nämnda egenskaperna.

'A-typer' är deskriptorer som i allmänhet är begränsade till människor. Och när du tänker på det är det vettigt. Skulle någon verkligen beskriva sin sällskapsdjurskatt som 'A-Type'?

HUR DU UTVECKLAR DIN INRE ALPHA MANLIGA

Nu när vi har en bättre förståelse för vetenskapen är det dags att gå vidare med att hjälpa dig att utveckla din inre alfahane.

Det som följer är en detaljerad genomgång av varje egenskap med specifika steg du kan ta för att vårda det som är djupt inne. Kom ihåg att för att vara en alfa-man behöver du inte vara superstark i alla egenskaper. Även bland vilda djur ser vi sällan detta.

Istället bör ditt mål vara att växa dina utmaningsområden. Jag guidar dig genom varje område och ger tips för personlig utveckling. Jag har också inkluderat flera bok- och filmrekommendationer för vidare studier.

Låt oss hoppa direkt in.

7
7 Alpha Man-egenskaper för utveckling

1. Säkerhet

Det kanske mest märkbara drag hos en alfahane är hans förmåga att vara självhävdande. Detta är annorlunda än aggression, vilket betecknar en fientlig ton.

Säkerhet, åtminstone i mänskliga termer, betyder självsäker.

Men hur bygger man sitt självförtroende? Det finns många olika sätt, men i mitt arbete som rådgivare kan jag säga att det bästa tillvägagångssättet är genom gör . Med andra ord sker självförtroende genom erfarenhet.

När du har en chans, uppmuntrar jag dig att läsa det här inlägget som erbjuder 10 sätt män kan bygga förtroende på .

Här är några andra tips som hjälper dig att öka ditt självförtroende som man och därmed din nivå av självhäftande.

 • Var uppmärksam på hållning. Se till att du står rakt när du går.
 • Axlarna bör vara fyrkantiga.
 • Bröstet upphöjt men inte uppblåst.
 • Le när du hälsar på någon och lutar huvudet något för att visa intresse.
 • Använd ett hårt handslag.
 • Ta ögonkontakt och undvik att titta nedåt eller bort

Det finns bara några få förslag. Om du hoppas kunna bygga dina färdigheter inom detta område rekommenderar jag starkt bok : Säkerhetsutbildning: Bli en Alpha-man av Robert Moore.

Anledningen till att jag gillar Moores bok är att den erbjuder verkliga övningar som är utformade för att öka självförtroendet genom att använda kompetensbaserade färdigheter.

2. Dominans

Vissa människor förväxlar dominans med överdrivet beteenden. Faktum är att dominans har fått en dålig rap eftersom den har tilldelats aggressiva manliga beteenden som visas i TV och i filmer.

Ta bara en titt på något av Dödsönskan flicks, starring Charles Bronson . Här ser vi en skildring av en stark hane som blir förståeligt upprörd efter att en grupp våldsamma skurkar våldtog sin dotter och dödade sin fru. Han söker rättvisa och förvandlas till en vaksam och går metodiskt efter var gängmedlemmarna.

Ett annat exempel på falsk dominans finns i filmen Wall Street. I den här flickan ser vi Michael Douglas spela rollen som en företags raider Gordon Gekko - en narcissistisk finansiell tyrann som hänsynslöst använder människor när han stiger till toppen.

Så de låter bekanta?

Även om det är bra för silverskärmen, fungerar dominans inte så. Tja, åtminstone inte på ett sätt som får folk att gilla eller respektera dig.

I stället med ett särskilt fokus på alfa-manliga egenskaper, dominans handlar om att ha en befallande närvaro, som är en funktion av kroppsspråk.

Tänk på tidigare amerikanska presidenter, som Ronald Reagan eller John F. Kennedy. Människor inneboende visste dessa män var alfa det ögonblick de gick in i ett rum.

Jag ska jämföra dig och säga nu att dominans är en av de egenskaper som kan vara svåra att utveckla. Men det betyder inte att det är omöjligt. För att göra det måste du identifiera flera personer som du som beundrar projektets styrka och självsäkerhet.

Det bästa sättet att göra detta är att ta en penna och ett papper och börja göra en lista. Ett hanterbart antal att börja med är fem. När du har gjort dina val, anteckna några kännetecken bredvid varje persons namn.

För att hjälpa dig komma igång, överväga följande frågor:

 • Vad meddelande projicerar den här personen?
 • Hur gör det? detta personprojekt (ord, kroppsspråk, etc.)?
 • Vem projiceras meddelandet till?

Tänk på att din lista inte behöver inkludera kända personer. Det kan vara en tidigare chef, någon du spelat sport med eller en mentor. Tanken är att välja människor som har dominerande egenskaper som du kan efterlikna.

Tänk på att en del av att ha en befallande närvaro är teatralisk. Nej, det betyder inte att du behöver lära dig skådespelare. Men det betyder att du vill studera hur personen bär sig själv.

I min forskning om alfamän har jag upptäckt att de flesta har spenderat tid på att noggrant studera de människor de beundrar.

Och så en del av nyckeln till bättre förståelse av dominans är att vara medveten om kroppsspråk. Om ditt mål är att projicera styrka, övertygelse och kraft, uppmuntrar jag dig att hämta en kopia av boken Kroppsspråk av Chase.

3. Ledarskap

Varje undersökning av alfa-manliga egenskaper avslöjar snabbt att ledarskap är en viktig egenskap. Men vad betyder den termen exakt? Tro det eller ej, folk som forskar om ledarskapet är faktiskt oense om definitionen mer än du kanske tror.

Det mesta av förvirringen härrör från det komplexa fenomen som involverar konstruktionen av ledarskap . Det beror på att ledarskap involverar en trio av personlighet, fysiska egenskaper och beteenden.

Här är några akademiska definitioner som jag har tagit från läroboken, Ledarskap av Hughes, Ginnett och Curphy, för att hjälpa till att kontextualisera det vi utforskar:

Ledarskapsdefinitioner:

 • Processen genom vilken ett medel får en underordnad att bete sig på önskat sätt (Bennis, 1959)
 • Styrning och samordning av gruppmedlemmarnas arbete (Fiedler, 1967)
 • En mellanmänsklig relation där andra följer för att de vill, inte för att de måste. (Merton, 1957)

Som du kan se är definitionerna lika men inte exakt samma. Det beror på att ledarskap är både vetenskap och konst. Den 'vetenskapliga' delen kommer från de inneboende egenskaper som en person kan födas med. ”Konst” -aspekten av ledarskap avser färdigheter som kan odlas.

I årtionden har forskare inom området mänskligt beteende argumenterat för frågan: Föddes eller skapas ledare?

Vad tror du är svaret? Jag kan säga att det är en blandning av båda för alfahanter. Det beror på att ledarskap involverar processen att:

 • Inspirera andra
 • Utveckla människor
 • Skapa en vision på lång sikt
 • Ställ frågor, inklusive Varför?
 • Modellera önskat beteende
 • Utmanar människor att nå nya höjder

Det är viktigt att notera att chefer och ledare inte är desamma. Till exempel kan din närmaste chef vara en bra chef men det betyder inte att de är en bra ledare. Här är vanligtvis vad chefer gör:

 • Administrera
 • Upprätthålla
 • Kontrollera
 • Upprätta kortsiktiga mål (generellt sett)
 • Ställ ”hur och när” -frågor
 • Imitera ledare
 • Utmana inte överordnade eller 'systemet'

Det betyder inte att chefer inte kan vara bra ledare. Jag föreslår helt enkelt att de två termerna inte utesluter varandra. Du kanske undrar varför jag nämner detta.

Här är varför:

För de flesta män som vill vara alfa-män är det ledarskap egenskaper som måste odlas och inte ledningsdraget.

Men hur?

Forskningen säger att ledarskapsförmåga växer genom en kombination av erfarenhetsinlärning och studier. Med andra ord vill du reflektera över dina egna ledarupplevelser tidigare och noggrant utvärdera dina styrkor och svaghet.

Du vill också titta på andra ledare för att identifiera deras specifika gåvor, till exempel beslutsfattande eller motivera andra. Det är därför jag uppmuntrar alla män som försöker förstärka sin inre alfahane att få en mentor - eller åtminstone - en professionell tränare.

Det finns inget sätt jag kan lära dig alla sätt att öka din ledarskapsförmåga på den här sidan. Vad jag kan göra är att uppmuntra dig att läsa mer om detta ämne och vara öppen för att lära dig nya saker.

En av de bästa böckerna du kan hämta för att hjälpa till att växa färdigheter inom dessa områden är: Ledarskap 101 av Maxwell. Vad jag gillar med den här läsningen är de raka framåt tips som ges av författaren, främst kommuniceras genom konkreta exempel.

En annan bra läsning är Hur man kan vara en bra ledare av Cochran. Den här är trevlig eftersom den hjälper dig att identifiera din personliga ledarstil. Det ger också insikt i att förbättra dina kommunikationsförmågor samtidigt som du motiverar dina följare. När du tänker på det, är det inte det alfa-män gör?

4. Skyddsinstinkter

Har du någonsin märkt att alfa-djur i naturen är mycket skyddande för sin klan och sitt territorium? Tänk på vargar här, där endast alfahanterna och kvinnorna har ansvaret för flocken. Om en icke-packmedlem så mycket som går nära ett område som kontrolleras av ledarna, avger underordnade medlemmar av paketet larm. I sin tur kommer alfa (vanligtvis den manliga vargen) att attackera.

Det finns en anledning till att du ser denna typ av beteende hos vargar och andra djurarter. Det heter instinkt och det är direkt relaterat till överlevnad.

Det kan vara till hjälp att tänka på instinkt som ett slags ”sjätte sinnet”. Vissa människor kallar det en inre röst. I vilket fall som helst, om du vill vara en alfa-man, är det viktigt att bygga detta färdighetsområde.

Här är varför:

 • Bra instinkter är nyckeln till personlig säkerhet
 • Välutvecklade instinkter är kopplade till starka ledaregenskaper
 • Friska instinktiva färdigheter är attraktiva för potentiella kompisar

Ett av de bästa sätten du kan utveckla och växa dina instinkter på är att spendera tid på att studera ämnet situationell medvetenhet . Jag säger detta för när du tänker på en alfahane på ett spektrum av egenskaper är förmågan att förutse andras rörelser och identifiera viktiga hot avgörande.

5. Modig

Att vara en alfahane är att vara modig. Termen bör inte förväxlas med riskabelt beteende eller dumt risktagande. Istället talar jag om män som övervinner sin rädsla så att de inte blir förlamade av ångest och obeslutsamhet.

För att öka dina modiga färdigheter vill du studera män som har gått emot spannmålen och fattat beslut som vissa kanske inte håller med.

Inom ramen för alfahanter ska jag kort beskriva flera steg du kan ta för att förbättra din egen känsla av mod. Och jag erkänner här att detta är ett ämne som kräver en sida helt ensam.

Hur man utvecklar mod

1. Skriv ner dina specifika rädslor

2. Leta efter orsaken till din rädsla

3. Identifiera områden i ditt liv där du har visat mod

4. Utveckla en plan för att överföra mod från ett område till ett annat

5. Delta i kognitiv repetition som en del av träning för självhäftande

6. Lita på dina instinkter i beslutsfattandet

7. Inse att mod ibland innebär att gå mot spannmålen

I min studie av alfa-män har jag observerat att de mest framgångsrika män har lärt sig att modulera hur modets drag kommer till uttryck. Med andra ord placerar dessa män sig inte medvetet i riskfyllda situationer för att visa att de är modiga. Istället har de lärt sig att bli mindre rädda genom att göra kloka val som minskar risken så mycket som möjligt.

Men - när samma män befinner sig i utmanande situationer, krymper de inte bort. Det kanske effektivaste sättet att lära sig mer om mod är att studera det. En av de bästa böckerna du någonsin kommer att läsa om detta ämne är: Profiler i mod förbi John F. Kennedy .

Här kommer du att upptäcka hur modets konstruktion manifesterar sig i form av personligt beslutsfattande; bevittnat genom berömda världsledares berättelse. Det är ett måste för alla killar som vill vara en alfahane.

plyometrisk hopp squat
Alpha-hannar är vanligtvis starka

6. Fysiskt stark

En av de vanligaste egenskaperna hos alfa-män i djurriket är fysisk styrka. Till exempel är alfa-vargar vanligtvis större och starkare än andra män i flocken. Jag kommer här att erkänna att mycket av detta är en funktion av ärftlighet.

Men vargar kan inte 'träna' eller delta i styrketräning. Mänskliga alfa-män kan.

Kom ihåg att för att vara en alfa vill du fokusera på alla områden och inte bara på de psykologiska. Att träna din kropp fysiskt genom övningar (förhoppningsvis motståndsträning) måste vara en del av dynamiken.

Om du vill växa din styrka, uppmuntrar jag dig att engagera dig plyometrisk träning , oavsett om du är ny i gymmet eller inte.

Det är också bra att inse att bygga muskler måste inramas som något att se fram emot och inte som en syssla. Alpha-män som engagerar sig med styrketräning upptäcker 7 unika fördelar som förbättrar livet.

Här är några andra tips inom detta område:

 • Fokusera på överkroppsövningar för att utveckla bröst och armar
 • Glöm inte dina ben och kalvar
 • Känn de unika skillnaderna mellan termerna styrka och kraft

Om du aldrig har tränat eller bara har minimal erfarenhet inom detta område kan det vara till hjälp att få hjälp av en personlig tränare. Nyckeln till framgång här, särskilt vid första start, är personlig ansvarsskyldighet.

7. Nyfikenhet

Den sista egenskapen hos alfahanter som jag kommer att beröra är nyfikenhet. Nej, jag pratar inte om att vara nyfiken eller injicera dig själv i andras affärer. Istället pratar jag med intellektuell nyfikenhet .

Med tanke på naturen är det svårt att inte märka att de flesta alfa-vargar i allmänhet är nyfikna. De undersöker vad som händer i deras miljö och använder sedan (eller förvärvar) färdigheter för framtiden.

Om du vill öka din intellektuella kapacitet är det viktigt att ha ett öppet sinne. Detta innebär att man släpper långvariga, styva tankar och möjliggör nya möjligheter. Det innebär också att ställa frågor och undersöka svaren.

Ett av de bästa sätten du kan göra detta är att välja ett ämne som håller ditt intresse och börja lära dig mer om det. Har du till exempel alltid varit nyfiken på vad som gör vissa idrottare framgångsrika? Varför inte studera psykologi kända idrottare för att förbättra din förståelse?

Allt jag kan säga här är att alfas vanligtvis involverar sig i att öka sin kunskapsbas, vilket i sin tur hjälper till att informera de andra egenskaperna som beskrivs ovan.

Du behöver inte vara en 'nörd' eller ens en mästare ett givet ämne. Du behöver helt enkelt ha en nyfikenhet kring världen omkring dig och gå vidare med att lära dig.

alfa manliga filmer
Alpha manliga filmer

ALPHA MALES I FILMER

I din studie av alfamän hjälper det att titta på popkultur för exempel. Nedan har jag skapat en lista över manliga alfafilmer som du kan kolla in som referenspunkt.

 • Jason Statham in Transportören
 • Matt Damon in Bourne Identity
 • Paul Walker in Snabb och rasande
 • Sylvester Stallone in The Expendables
 • George Clooney och Brad Pitt in Hav 11
 • Robert Downey Jr in Iron Man
 • Någon av James Bond-filmerna

ALPHA MANLIG POLL


Hur många alfa manliga karaktärer har du? Bara för skojs skull har jag inkluderat en omröstning som ber dig att identifiera hur många alfa-manliga egenskaper du för närvarande har. Var noga med att kolla in och jämföra ditt svar med andra webbplatsbesökare.

alfamyter

ALPHA MANLIGA MYTER

På många sätt, termen Alfa hane har en mystik knuten till den. Och som de flesta saker som har blivit romantiserade finns det också några myter. Nedan hittar du flera av de vanligaste whopparna som är länkade till alfa-män.

 • Alfas är endast begränsade till män
 • Alpha-män är mobbar
 • Alpha-killar är sexuellt dominerande
 • Alpha-män föds
 • Endast män med gröna ögon kan vara alfa
 • Alpha-män är alltid heterosexuella
 • Alpha-män är narcissistiska
 • Alpha-män är psykopater
 • Alpha-killar är kvinnohatande
 • Skorpionen män är den enda sanna alfa

ALFA-MÄNNES SLUTTANKAR

Att vara en alfa-man är mer av ett tänkesätt än någonting annat. De färdigheter och egenskaper som anges här händer inte bara organiskt. Visst, vissa kan komma lättare än andra men alla kräver fokus och uppmärksamhet för att växa.

Jag hoppas att du tyckte att materialet som listas här är användbart.


Referenser:

Myth of the Alpha Male (2008) Hawley, P. International Journal of Behavioral Development.

Instrumentella och uttrycksfulla drag: Deras förhållande och deras koppling till biologiskt sex. (2003) Bozionelos, Nikos; Bozionelos, Giorgos.

Ledarskap: Förbättra erfarenheterna. Hughes, Ginnett och Curphy (2010) McGraw Hill

10 alfahanlagar: Hur man blir en alfahane och lockar kvinnor . Travis. (2016)