Alla kommer efter Zoom nu

Zoom-klonerna multipliceras, men Zoom Exhaustion sätter in.

Först älskar de dig, sedan hatar de dig, sedan vill de vara du.

Det har varit berättelsen om de senaste två månaderna för Zoom, som gick från en liten spelare i vårt arbetsliv till en skådespelare i världens ledande dokudrama, 'Quarantine: The Neverending Story.' ( Vi vill INTE se uppföljaren. )

Zoom har en ny tävling

Programvarans iögonfallande ökning skulle göra alla investerare i Silicon Valley grön av avund, även trots dess säkerhetsproblem och det faktum att Zoom Exhaustion praktiskt taget är en officiell medicinsk diagnos .I december hade Zoom bara 10 miljoner användare. Företaget sa förra veckan att det nyligen överträffat 300m. Dess aktiekurs har hoppade 130% i år, och företaget värderas till 47 miljarder dollar — mer än Slack och Pinterest, enligt The New York Times .

VD:ar på andra stora teknikföretag försöker spela ikapp, genom att sluka upp konkurrenter eller lansera sina egna Zoom-kloner:

  • På fredagen sa Facebook att det var det kraschar mötet. Dess nya Messenger Rooms-tjänst kommer att låta användare videokonferens med 50 personer åt gången.
  • Verizon nyligen köpte BlueJeans , en Zoom-konkurrent, för mindre än $500 miljoner.
  • Google har förstärkt Meet, sin egen videosamtalstjänst, sjösättning en rutnätsvy, brusreducering och andra efterfrågade funktioner.

Tyvärr kan de vara för sent: den Tider rapporterade om ett extremt skrämmande ögonblick när Googles affärschef höll ett möte med tusentals anställda - bara för att hans son skulle spränga sig i bakgrunden för att fråga om han använde Zoom. Och att säga hur mycket han gillade det.

Välkommen till Zoom Industrial Complex

Här är ytterligare ett tecken på att Zoom är det hetaste på marknaden: Andra nystartade företag hoppar på sin framgång ( om det inte är den ultimata komplimangen, vad är det då? ).

Protokoll rapporterad på Zoom-baserade startups som Grain och Fireflies, som låter användare fånga viktiga mötesögonblick, och Stream, som låter musiker, träningsinstruktörer och andra innehållsskapare arrangera betalda Zoom-evenemang.

Precis när vi trodde att vi hade sett dem alla, Väktaren rapporterat om ett av de mest ovanliga Zoom-hacken hittills: den tysta zoomen .

Idén? Återskapa känslan av att inte lura runt i ett bibliotek. Det finns inget bättre än ett rum fullt av tysta främlingar för att hålla dig ansvarig för dina arbetsmål.