Blir det en sommarbiljett? Fråga 'Tenet'

Filmens release i juli kommer antingen att rädda filmer från 2020 – eller fördöma dem.

Ingen är under mer press just nu än Christopher Nolan.

Regissören för 'The Dark Knight' och 'Inception' planerar att släppa sin nyfikna nya film 'Tenet' den 17 juli - och Hollywood räknar med att den ska leda folk tillbaka till biograferna.

Tanken är denna: Om en originalfilm från en älskad regissör och en frispråkig teaterförespråkare inte kan få in folk i stolarna i sommar, kan ingenting.En verkställande direktör berättade Washington Post , 'Om 'Tenet' inte kommer ut eller inte lyckas, går vartannat företag hem. Det är inga filmer förrän till jul.'

Sommarsäsongen kan ligga på is

Warner Bros. säger det behov minst 80 % av världens biografer ska öppna för 'Tenet' för att få tillbaka sin budget på 200 miljoner dollar. Men med stora marknader som New York City som inte visar några tecken på att öppna igen, verkar det osannolikt.

Så vad händer om 'Tenet' inte kommer ut? Nästa storsäljare på listan är Disneys live-action 'Mulan' (24 juli), följt av 'Wonder Woman 1984' mindre än en månad senare.

Men om 'Tenet' springer för kullarna, kommer förmodligen de andra tältstångsfilmerna också att göra det.

Desperat att gå på teater? Du har några andra alternativ

Vissa småreleaser är planerade att gå på bio innan den stora 'Tenet'-debuten.

En liten distributör har en Russell Crowe road-rage-film som heter 'Unhinged' i kön den 1 juli. En dag senare , militärfilmen 'The Outpost' kommer ut i stora delar av USA.

Medan du har suktat igenom Netflix-repriser på din familjerumssoffa, har dina hippa vänner rullat fram till drive-in.

En av de största filmerna i Amerika är en indie-skräckfilm som heter 'The Wretched' - och sedan den släpptes den 1 maj har den nätade en jättestor... $548k+ i drive-in-intäkter. Goda nyheter: Det är ungefär lika mycket som ett litet popcorn och två stora läsk kostar på teatern nu för tiden.