Blir du fet av att arbeta inom tekniken?

Hur fet har Silicon Valley blivit?

F ree coffee, munkar och obegränsad fro-yo är några av de söta förmånerna som startups erbjuder sina anställda. Det är ett trevligt sätt att visa teamet att de är uppskattade, och ett lömskt trick för att se till att de aldrig lämnar kontoret.

Men detta påverkar mer än moralen, nämligen de anställdas midja. Vi har alla hört talas om Freshman 15, den ökända viktökningen som sker på college på grund av en överdos av öl och pizza. Men nu finns det något som kallas Google 15, antalet pounds som gått upp när man jobbar på startups.

Den tidigaste användningen av denna fras vi kunde hitta var 2004, den CNET.'Stora kärl med mat, som innehåller spannmål, M&M och PowerBars, inspirerar till skämt bland personalen om 'Google 15', med hänvisning till viktarbetarna riskerar att gå upp när de först går med i besättningen.' – CNET

Men det var över ett decennium sedan, och med en hälsomedveten millenniegeneration som flyttar in – och förmåner som ofta inkluderar gratis gym, personlig träning och hälsosamma mellanmål – är Google 15 fortfarande en grej idag?

För att ta reda på det frågade vi över 100 startupgrundare, anställda och teknikarbetare om deras livsstilsvanor, viktökningar eller förluster, och om deras företag försökte hjälpa dem med detta. Här är vad vi hittade.

Notera : Vi är väl medvetna om att den här undersökningen har brister i insamling och antal och att, eftersom urvalet distribuerades via vårt nätverk, kommer det att vara snedvridet mot vissa åldersgrupper. Vi har bevarat anonymiteten för alla svarande.

Låt oss nu gräva i data

Hela 69,07 % av svarspersonerna sa att de hade gått upp i vikt sedan de började arbeta. Men detta höga antal beror delvis på ökningen av stillasittande arbetsaktiviteter i allmänhet i utvecklade länder. Vetenskapstidning PLOS ETT undersökte viktökning i arbetsstyrkan och fann att det som händer med våra midjelinjer är ett direkt resultat av en ökad datorkunskap.

På 1960-talet arbetade omkring 50 % av amerikanerna i roller som involverade ”måttlig aktivitet, såsom jordbruk, konstruktion och tillverkning.” Idag står detta för mindre än 20 % av arbetsstyrkan. Det är därför övervikt har blivit ett problem som drabbar 65 % av befolkningen; nästan två tredjedelar av amerikanerna är överviktiga eller feta.

Baserat på fysisk aktivitet säger forskare att människor idag behöver 100 färre kalorier än de gjorde för 50 år sedan, men deras faktiska kaloriintag har ökat, med det genomsnittliga dagliga kaloriintaget nu 2500.

Vid första anblicken ser dessa siffror inte så illa ut: 22 % hade ingen vinst och 31,7 % fick ett minimalt belopp. Men när du inser att resten fick motsvarande en liten bebis (eller tre), då börjar det bli oroande.

Studier visar att det är normalt att gå upp ett halvt kilo om året (när du fyller 20 år). Men nästan hälften av våra svarande slår 'normalt' och det tyder på en ohälsosam framtidsutsikt på lång sikt. Visst, vi kan ta hänsyn till att denna viktökning kan ha skett under en tidsperiod, men med tanke på den unga åldern på våra svarande och deras karriärer (till exempel är startup Zenefits mindre än 2 år gammal) kan vi räkna ut viktökningen skedde snabbare än genomsnittet.

 Google15age_weight_gain

Ålder hos svarande

De flesta av våra svarande kvalificerar sig som millennials. Över 86 % faller i åldersgruppen 18-34 år. Detta är ingen stor överraskning; Silicon Valley och dess motsvarigheter i New York/Austin är kända för att anställa unga. Data från Löneskala framhåller detta, eftersom medelåldern för en Apple-anställd är 31 år, 30 år på eBay och 29 år på Google.

Däremot är medelåldern för anställda på äldre företag i allmänhet ett decennium högre än nystartade industrier. Payscale rapporterade att den genomsnittliga HP-anställda är 40 år gammal, 41 år gammal på Kellogg. Co, och 42-åring på Campbell Soup Company.

På Kodak Co. är medelåldern 50... och vi vet alla vad som hände Kodak . Teknik och nystartade livsstilar belönar ungdomar, och millennials är ofta de enda människorna som kan klara av den krävande livsstilen.

 gratismat vid startups

Gratis mat erbjuds

76 % av de anställda får någon form av gratis mat på kontoret. Men det beror inte bara på att företagen är trevliga. Technology Advice rapporterade att 56,1 % av de anställda värdesätter förmåner mycket, och en glad anställd är en som stannar kvar på företaget.

I genomsnitt kostar det runt 30-50 % av en ingångsanställds lön att hitta en ersättare när de slutar. För medelnivå stiger detta till 150 % och för högnivå talar vi 400 %, enligt Forbes.

Om man bryter ner siffrorna skulle det vara 16 000 $ för att ersätta en anställd på 40 000 $ och 120 000 $ för att ersätta någon som tjänar 80 000 $. Så lite gratis mat är ett litet pris att betala.

”Att vara generös med mat och dryck räcker långt för att hålla en personal nöjd eftersom det ger dem en känsla av samhörighet. Dessutom är människor mycket mindre benägna att smyga mat och dryck när de vet att de kommer att bli omhändertagna. Även om det kostar lite pengar i förväg, köper det den goodwill som ger lojala anställda”, skriver Jack Hott från Poached.

Faktum är att en bra matkultur kan skapa en kult i sig, typ Facebooks kulinariska team webbsida, som visar upp kommande måltider på campus... och har över 87 000 likes.

 Gratis mat

Här är vad några av dem får:

 1. Chips, bakverk, Luna bars
 2. Gratis lunch på fredagar (restauranger eller catering), snacks (vi väljer, vi beställer en blandning av hälsosamma saker och gillar guldfiskkex...)
 3. Rökt lax, bagels, färskost, avokado, nötter, frukt, Popchips, godis, hummus, hårdkokta ägg.
 4. Dagliga luncher – sushi, indisk, grekisk, salladsbar, etc.
 5. Kaffe, öl.

Hälsofördelar för företaget

Vi trodde att vi hade gått in i ett nytt hälsomedvetet klimat, men vår undersökning visade att 55,8 % av företagen inte erbjuder någon hjälp alls. Av de återstående 44,2 % var feedbacken blandad. Vissa sa att deras företag var fantastiska och erbjöd yogaklasser och massage.

Andra bidrog delvis till gymmedlemskap, allt från 50-80%, även om vissa anställda nämnde att de ansåg att detta var för 'skatteändamål' och inte för deras välfärd.

”Visst, företaget hjälper dig att nå dina mål. Oavsett om det är för att gå upp eller gå ner i vikt eller för att lära sig nya fysiska färdigheter (d.v.s. bergsklättring, boxning, etc.) kompenseras detta vanligtvis tillsammans med många gratis måltider (även om vi är en helt avlägsen organisation).

'Ingen hjälp. Våra chefer är inte vältränade och bryr sig inte om att äta hälsosamt. Om de inte prioriterar det kommer vårt företag inte att göra det.'

Med tanke på att 76 % av företagen matar sina anställda är det konstigt att de inte lägger så mycket resurser på att hålla dem friska. När allt kommer omkring kommer en sjuk anställd inte att höja företagets värde.

Skäl som tekniker gav för sin viktökning

Dessa varierade mellan individer men några saker upprepades om och om igen.

 1. Långa timmar, stressätande, tung mat och dålig sömn
 2. Det finns massor av skräpmat
 3. Mycket snacks, för trött för att gå till gymmet
 4. Min långa pendling, catering luncher och långa timmar
 5. Inte tillräckligt med motion, för mycket drickande, alla mellanmål

Vi har precis gett dig en massa data att absorbera, så vi tänkte dela upp det här till en mer personlig anteckning. Här är några falska profiler som vi har skapat med hjälp av den insamlade informationen. Känner du igen någon här?

Jake, 29 San Francisco, Kalifornien Jobb : Designer
Viktökning : 12 pund
Anledning : Dålig mat, ingen träning
Funkar? : Nej
Fitnessfördelar? : Nej

Tom, 23 San Francisco, Kalifornien Jobb : Ingenjör
Viktökning : 18 pund
Anledning : Jag tror att det beror på att min ämnesomsättning saktade ner. Mina tränings- och matvanor har alltid varit ganska hemska.
Försöker gå ner i vikt? : Nej
Funkar? : Nej
Fitnessfördelar? : Nej

Luke, 24 palo alto kalifornien Jobb : HR
Viktökning : 13 pund
Anledning : Vi har sörjt för lunch och middag varje dag... och vi flyttar inte på grund av mejl.
Funkar? : Två gånger i veckan, spinning
Gratis mat på jobbet? : Ja, kan beställa vad du gillar till lunch och middag. Få frukost två gånger i veckan, plus mellanmål och obegränsad alkohol.
Fitnessfördelar? : Vi har ett gratis gym.

Jenny, 23 London, England Jobb : Office tech administratör
Viktökning : 4 pund
Anledning : Jag sitter större delen av dagen och rör mig inte.
Funkar? : Nej
Gratis mat på jobbet? : Varje onsdag eller torsdag får företaget antingen munkar, kakor eller pizza. För att inte tala om massor av Cola, Fantas och kolsyrade drycker i kylskåpet och slumpmässiga kex som folk får!
Fitnessfördelar? : Rabatterat gymmedlemskap

The Hustle's takeaway

Företag, särskilt i startup-världen, älskar att låtsas att de är dina vänner. De har glänsande kontor med massor av freebies, täcker dig med märkesvaror t-shirts och berättar att du gör skillnad.

Men detta snälla beteende är precis vad som skapar de långa timmarna och högstressmiljöerna där du försöker uppnå galna deadlines och nå alla dina mål. Lägg märke till hur 76 % av företagen ger dig mat, men bara 55,8 % hjälper dig att hålla dig i form.

Nystartade företag prioriterar att dela ut gratis mat framför att ta hand om sina anställdas fysiska hälsa och välbefinnande. Livsstilen för startup/techie är utformad för att få dig att gå upp i vikt genom att uppmuntra stillasittande beteende (lämna inte ditt skrivbord) och fylla på dig med kolhydratrika, sockerhaltiga snacks.

Du kommer att vara bankrik, men kroppen fattig. Valet är ditt.