Booking Holdings (tidigare Priceline) är dot-com-bysten som vägrar att dö

Booking Holdings är nu det näst största reseföretaget i världen och har investerat mer än 2 miljarder dollar på den kinesiska resemarknaden.

Kommer du ihåg Priceline? Resebokningsaggregatet som skapade vågor på 00-talet med sina skyhöga aktiekurser och ' Pris-linje förhandla-eller ” reklam, bara för att nästan gå i konkurs när dot-com-bubblan sprack?

Tja, de är tillbaka och de är starkare än någonsin tidigare.

Omdöpt till Booking Holdings är det nu det näst största reseföretaget i världen - och, enligt WSJ , har det i tysthet investerat mer än 2 miljarder dollar på den snabbt växande kinesiska resemarknaden.Comeback-ungen

När Priceline.com börsnoterades 1999, steg den till en 23,1 miljarder USD marknadspris. Men 2002 devalverade tanking tech-aktier sina aktier från 1 000 USD till 6,60 USD per aktie.

I åratal var företaget ' Lämnad att dö .” Då de köpte Booking.com och bestämde sig för att fokusera på lukrativa hotellbokningar.

Sedan 2009 har Booking Holdings sett en massiv återväxt, inklusive en uppgång på 3 000 procent av aktiekursen och ett börsvärde på 100 miljarder USD. Några analytiker har kallat det 'den mest anmärkningsvärda vändningen i Internets historia.'

Kina? Kina.

Under de senaste åren har Booking kastat ner mer än 2 miljarder dollar i kinesiska teknikföretag, inklusive ett investering på 500 miljoner dollar i den kinesiska skjutsjätten DiDi Chuxing och en investering på 1,3 miljarder dollar i deras kinesiska rival, Ctrip.com.

Incitamentet att investera är högt: Sedan Google är blockerad i Kina är de flesta kinesiska medborgare beroende av reseappar för att boka resor – och för Booking är en mans app en annan mans resa.