Borgmästare Francis Suarez: 'Jag ser Miami som en plats som inte har några begränsningar'

Borgmästaren i Miami berättar för oss vad som gör South Beach till ett bra resmål för teknik, hur det kan jämföras med Austin och det bästa stället för en cafecito.

Den 4 december twittrade investeraren Delian Asparouhov 'ok killar hör av mig, tänk om vi flyttar Silicon Valley till Miami'.

Miamis borgmästare Francis Suarez skapade en svar hört runt om i teknikvärlden: 'Hur kan jag hjälpa?'. Många grundare hånar den frasen som en investerarklyscha som ofta inte kommer igenom.

Men under veckorna sedan har Suarez varit på ett outtröttligt uppdrag för att locka talanger av alla slag till South Beach. Alex Garcia — en infödd Miami (LETS GO!) — pratade nyligen med borgmästaren om Miamis tekniska möjlighet:***

Den 5 december skickade du ut på Tweet som snabbt förvandlade Miami till en startpunkt. Vad har förändrats den senaste månaden?

När du har Jack Dorsey som DM dig, när du har Peter Thiel som sträcker ut handen för att äta lunch, Dave Portnoy i stadshuset gör en #cafecitotalk, Winklevoss Twins, då kan du se att saker och ting har förändrats lite.

Just nu har vi ett ögonblick som vi försöker förvandla till en rörelse.

Det speciella är att det inte bara är riskkapitalbolag, ängelinvesterare och grundare från SV.

Det är också private equity och hedgefonder från NY som går samman.

Detta tillsammans kan vara en enorm skillnad för oss.

Vilka branscher försöker Miami attrahera?

Jag tror sjukvård, bioteknik, fintech, statlig teknik, klimatrelaterad teknik, men jag ser Miami som en plats som inte har några begränsningar.

Jag tror inte att vi behöver lägga oss i det.

Det som är intressant med Tech är att det verkligen är en delkomponent i varje bransch.

Eftersom det är sin egen bransch revolutionerar Tech varje bransch eftersom det blir sin egen bransch.

Vad är planen när man försöker övertyga någon att välja Miami eller Austin?

Jag tror inte att det är särskilt svårt att sälja men till att börja med är Miami en internationell stad.

Så om du försöker bygga ett globalt företag är detta ett område där Miami skulle sticka ut. Underhållningen, kulturen och livskvaliteten i Miami har förändrats drastiskt [för det positiva] under de senaste 10 åren.

En av de viktigaste sakerna vi försöker göra är att hindra människor från att någonsin lämna eller få folk att komma tillbaka, med vetskapen om att de har möjlighet att göra det.

Hur har din strategi för sociala medier förändrats?

Jag brukade se sociala medier som en giftig plats innan den tweeten.

Och så jag skulle sällan ens twittra. Men det jag tyckte var superuppfriskande är att människorna i teknikscenen är väldigt positiva.

Jag insåg inte ens vad jag gjorde först, men när jag väl fick en förståelse visste jag att jag var tvungen att dra nytta av detta och det förvandlades snabbt till en positiv feedbackloop.

Den här teknikgemenskapen är chockad av någon som vill hjälpa dem, hjälpa till att underlätta tillväxten av företag, som vill bjuda in görare, innovatörer och kreatörer till sin stad.

Ju mer jag lutar mig åt detta desto mer positivitet kommer med det.

Vad är huvudmålet för Miami 2021?

Vi har en uppsättning på 10 personer som är här.

5 är alla med och ska hjälpa till att bygga ett ekosystem här.

Men sedan har vi de andra 5 personerna som doppar tårna i vattnet, så mitt jobb är att skapa infrastrukturen för att få de 5 personerna att engagera sig hela vägen.

Här kan den bygga sig själv.

Viktigast av allt, var är det bästa stället att få en cafecito?

Miami stadshus.

Du får det bästa kubanska kaffet och exponeringen.

Vilken person får komma och ta en kaffe och i princip ha en presskonferens när man tar sitt kaffe.

Det är det bästa.

***

Författarens anteckning: Jag tror personligen att den bästa cafecito kommer från Vägen , men tar gärna emot borgmästaren på hans erbjudande.