BuzzFeed bryter sig in på den kinesiska marknaden

Ett nyligen genomfört partnerskap mellan BuzzFeed och den kinesiska jätten ByteDance visar att clickbait fortsätter att rulla in några stora finansiella fiskar.

Förra veckan kom nyheter om att BuzzFeed (utgivaren av hårt slående nyheter som ' 15 igelkottar med saker som ser ut som igelkottar ”) säkrat ett partnerskap med ByteDance — AKA, ägaren till Toutiao, den hetaste mediastartupen i Kina.

Enligt avtalet kommer innehåll från vissa BuzzFeed-vertikaler nu att distribueras till Toutiaos över 120 miljoner användare i Asien.

Vad är ByteDance igen?

Grundades i Peking 2012, ByteDance är mest känd för Toutiao, en app för nyhetsaggregation på 20 miljarder dollar som utnyttjar Kinas Facebook-förbud genom att använda algoritmer för att 'generera en skräddarsydd flödeslista' med nyheter för varje enskild användare.Plattformen är oerhört populär som nyhetskälla för kinesiska millennials – även om endast cirka 10 % av 'nyheterna' på ett givet flöde kommer från faktiska nyhetskanaler (de flesta kommer från 800 000 oberoende 'innehållsskapare').

ByteDance äger också TopBuzz (en USA-fokuserad app), Musical.ly (livestreaming-app) och Xigua (videoapp) – alla snabbt växande plattformar i sig.

Det här är stort för BuzzFeed

Som Axios rapporterar, når BuzzFeed redan 83 % av millennials i USA en viss månad. De har mättat marknaden, och detta drag gör det möjligt för dem att expandera till världens 2:a största annonsmarknad.

Det är en lovande möjlighet för BuzzFeed att öka sin räckvidd – särskilt i spåren av att 2017 missade intäktsmål och avskedade 6 % av sin personal.

Det är också ett språng för amerikanska medieföretag i stort

Utländska förlag och sociala nätverk har länge stått inför ' Kinas stora brandvägg ” — strikta onlineregler och censur som införts av den kinesiska regeringen, i ett försök att eliminera innehåll som bryter mot landets ”socialistiska kärnvärden”.

Många av plattformarna BuzzFeed förlitar sig på för innehållsspridning (Twitter, Facebook, Instagram) är blockerade i Kina, och ByteDance ger dem ett statligt godkänt distributionsnätverk.

Det kommer naturligtvis med sina egna problem. Men artiklar som 'Leonardo DiCaprio Might Be A Human Puppy' är förmodligen säkra från censur.