Coca-Cola satsar på Kobes sportdryck för att vinna där Powerade har förlorat

I ett fortsatt försök att avsätta Gatorade, köper Coca-Cola ett sportdrycksföretag som heter BodyArmor som samägs av Kobe Bryant.

cola bara köpt den 2:a största andelen i dryckestillverkaren BodyArmor för att rehydrera sina sportdrycker där Powerade inte kunde släcka konsumenternas törst.

Som en del av affären kommer Coca-Cola att distribuera BodyArmor (vars 3:e största investerare är Kobe Bryant) och så småningom ha en option att köpa hela företaget direkt.

Coca-Colas flytande kryptonit

I kampen om Big Colas krona regerar fortfarande Coca-Cola. Colas marknadsandel reste sig från 17,3 % till 17,8 % under det senaste decenniet, medan Pepsis har fallit från 10,3 % till 8,4 %.Men rivalen PepsiCo har en stjärnspelare: Gatorade. Gatorade dominerar sportdrycksbranschen med ett ungefär 74,7 % andel av $8 miljarder dollarmarknaden.

Powerade, Coca-Colas ledsna försök att replikera den riktiga 'Rade, har precis 17,5 % marknadsandel. Nu erkänner Coca-Cola äntligen att om Powerade inte har utgjort ett hot mot Gatorade sedan lanseringen 1988, kommer det aldrig att göra det.

Efter att ha förlorat i 30 år i rad, bänkar Coke Powerade

Inget av Coca-Colas försök att göra Powerade coolt fungerade (minns du Powerade Option? Powerade Zero? Inte vi heller).

Men Coca-Cola gjorde mål 2007 med förvärvet av Glaceau för 4,1 miljarder dollar (tillverkaren av Vitaminwater och Smartwater).

Nu hoppas man att ett snabbt växande varumärke som BodyArmor (som nästan fördubblats dess försäljning förra året) kommer att ge företaget fart att utmana G-grade och vädja till konsumenternas nya preferenser för naturliga ingredienser som kokosvatten.

Elektrolytviskaren tror att han har vad som krävs

BodyArmors medgrundare, Mike Repole, råkar vara samma mineralhjärna bakom Glaceau. Nu är Repole övertygad om att han kan skapa ännu en sportdryckssensation.

'Gatorade är Blockbuster Video, och BodyArmor är Netflix,' Repole skröt . 'Om du inte utvecklas kommer du inte att vara kvar mycket längre.'

Djärva ord som kommer från ett företag som har mindre än 6 % marknadsandel jämfört med Gatorades 74,7% - men hey, allt smakar bättre än Powerade, eller hur?