De växtbaserade köttkrigen drabbar domstolen

En europeisk domstol blockerade just Nestlé från att döpa sitt hamburgermärke till 'Otroligt'.

Foto av ANGELA WEISS/AFP via Getty Images

Dåliga nyheter för alla som använder Thesaurus.com för att komma på varumärken: Med hänvisning till varumärkesproblem, en europeisk domstol just blockerad Nestlé från att döpa sin växtbaserade hamburgerlinje till 'Incredible Burger'.

Problemet? Enligt domstolen låter Incredible Burger lite för mycket som Impossible Foods Impossible Burger.Falskt kött, riktigt drama

Nestlés hamburgare – som lanserades under företagets köttfria Garden Gourmet-varumärke – har nått hyllorna på 15 europeiska marknader, plus Australien. Stateside säljer Nestlé en annan produkt, gjord av ärtprotein - den kallas Awesome Burger.

Det är inte en slump att dessa upphovsrättsproblem kommer upp nu. Impossible rustar upp för sin stora lansering i Europa, och företaget hävdade att den nya Incredible Burger var ett försök att kyla ner sin heta streak.

Den växtbaserade proteinmarknaden är blir tätt . Förra året tillkännagav Impossibles kulinariska rival, Beyond Meat, planer på att öppna en ny tillverkningsanläggning i Nederländerna.

The Incredible Burger kan vara död, men Nestlé har redan ett reservnamn medan det överklagar beslutet: Sensational Burger.