Den kinesiska drönartillverkaren söker minst 500 miljoner dollar i medel inför sin börsintroduktion

DJI, världens största icke-militära drönartillverkare, för samtal med investerare för att få någonstans mellan 500 miljoner och 800 miljoner dollar från investerare, via en 1-2 kombination av nytt eget kapital och skulder, inför deras planerade börsintroduktion. Finansieringen skulle värdera företaget till cirka 15 miljarder dollar - nästan fördubbla dess värdering på 8 miljoner dollar 2015. 'Vad är din […]

DJI, världens största icke-militära drönartillverkare, för samtal med investerare för att hitta någonstans mellan 500 miljoner och 800 miljoner dollar från investerare, via en 1-2 kombination av nytt eget kapital och skulder, inför deras planerade börsintroduktion.

Finansieringen skulle värdera företaget till cirka 15 miljarder dollar - nästan fördubbla dess värdering på 8 miljoner dollar 2015.

'Vad har du för avsikter med min finansiering?'

Enligt Reuters är en av anledningarna till flytten att dra nytta av hur heta kinesiska teknikaktier är just nu, som enligt uppgift har slungat värderingar till 'häftiga' nivåer för många företag.De vill också expandera till nya drönarsektorer som jordbruk, energi, konstruktion och inspektion av infrastruktur.

Verkar som en no-brainer i drönarvärlden

Företaget behärskar redan 70 % av den globala drönarmarknaden för kommersiella och konsumenter, som enligt uppgift tjänade 2,9 miljarder dollar 2017 i försäljning – en siffra som förväntas flyga ännu högre i år.

Enligt analysföretaget IDC kommer globala drönarutgifter sannolikt att nå $9 miljarder i år och växa med en årlig takt på 30 % under de kommande 5. Och vi kan fortfarande inte flyga en i mer än 30 sekunder utan att krascha...