Den sociala distanseringskonsulten kommer att träffa dig nu

Företag pivoterar för att hjälpa andra företag med social distansering. Deras tjänster är mycket efterfrågade - om än lite ovanliga.

Någon gång förra månaden bytte arkitekter och inredare överallt in sina gamla jobbtitlar för en skinande ny : Konsult för distansering.

Efter att ha läst igenom CDC:s riktlinjer för återöppning har de börjat shoppa ut sina kunskaper till restauranger, flygbolag och gallerior - företag som behöver uppfinna sig själva för en värld på 6 fot från varandra.

Pandemiplanerare är mycket efterfrågade: Företag har bara så mycket utrymme att leka med.Utan statistiska modeller för att vägleda dem kan du föreställa dig restauranganställda som kryper över golvet med linjaler i handen på sin första dag tillbaka till jobbet.

Din konsultvän kan äntligen förklara vad de gör

Markör hittat flera företag som har lutat sig in i det nya varumärket:

  • Designjätten Gensler lanserade en tjänst på $600+/månad som heter Repris , som hjälper företag att sortera bland de anställda som mest behöver återgå till jobbet och omformar kontorsutrymmen för att passa dem.
  • När WeWork behövde göra om sitt kontor ringde det Arup , en arkitekt- och ingenjörsbyrå, för att producera en 16-sidig återöppningshäfte .
  • MASS Design Group distribuerar sitt Covid-19 Response Team för att hjälpa sjukhus att städa sina arbetsytor. En idé: Döda bakterier med en armé av ultravioletta ljus.
  • Till och med SimpliFlying, ett företag som en gång specialiserade sig på att erbjuda sociala mediestrategier till flygbolag, får nu mycket av sina intäkter från att sprida tips om social distansering.

Konsulterna rekommenderar att man köper en mängd verktyg för social distansering - som gigantiska klistermärken som påminner folk om att hålla sig ifrån varandra, och en hel del termiska skannrar. Andra jobb kan snart ta fart - som vaktmästare ombord.

Men den nya konsultgränsen är fortfarande blandad

Andra aktörer svänger i motsatt riktning: B2B-företag hoppar över vd:ar och pitchar direkt till anställda som jobbar hemifrån. De är erbjudande virtuella träningspass, mentalvårdstjänster och – naturligtvis – påfyllningsbara snacks.

Om du funderar på att anlita en konsult, kom ihåg: Hårdvara som surrande armband kan vara trevligt, men du kan fortfarande hitta lågteknologiska sociala distanslösningar till ett billigt pris.

För att hålla isär sina kunder delar ett tyskt café ut mössor utrustade med skumpoolnudlar .