Det stora NASA x SpaceX-samarbetet kommer att vara av den här världen

Det fanns ingen chans att skjuta upp – den intergalaktiska leveranskedjan beror på denna lansering.

Foto av Joe Raedle/Getty Images

Inte ens en pandemi kan slå ner NASA: På onsdag kommer rymdbyrån att samarbeta med SpaceX för första någonsin lansering av offentlig-privat rymd.

Två veteranastronauter kommer att hoppa ombord på SpaceX:s Crew Dragon och lyfta till den internationella rymdstationen – och om allt går som det ska kan det röja uppskjutningsrampen för privata rymdföretag överallt.Virgin Orbit , som försöker banta vägen för rymdresor med låg budget, är också med i spelet - avfyrar en liten raket från ett av dess jumbojets.

Att titta från vingarna är Jeff Bezos Blå Ursprung , som har en egen raket som den hoppas kunna testa.

Tycker du att jordens leveranskedjor är en enda röra?

Försök att leva i rymden.

Du kanske undrar varför vi, mitt i en pandemi, är så ivriga att skicka människor ut i rymden. Men som Engadget förklarade , rymdresor är så snävt planerade att till och med ett uppskjutande kan förstöra hela systemet.

Ta den internationella rymdstationen: Rymdorganisationer tar tid på sina avgångar och ankomster för att maximera resurserna.

Astronauter som studsar runt ISS kan inte odla sin egen mat i rymden ännu, Matt Damon var förbannad , och de behöver påfyllning från nya resenärer. En lansering som denna kan inte vänta.

Pressar också: Det finns ingen tvättmaskin som flyter utanför rymdstationen. Om du någonsin har campat lite för länge utan rena kläder kan du föreställa dig hur de astronauterna mår just nu.

Teamet som guidar Curiosity Rover? De är WFH nu

På vissa sätt har astronauter tur: karantänen har inte varit så enkelt för NASA:s team av ingenjörer. Många förlitar sig på superdatorer och sofistikerade 3D-glasögon för att göra sitt jobb, som de inte bara kan släpa in i vardagsrummet.

Rover-teamet har varit tvunget att nedgradera en del av sin utrustning – som deras jordbor, gruppen använder röd-blå 3D-glasögon för tillfället – men det fungerar okej.

I slutet av mars, två dagar efter att de bytte till hemdatorer, ledde ingenjörerna framgångsrikt rovern till att borra efter ett stenprov på Mars.