Dvärg bland jättar: Samsung har tappat 39 miljarder dollar i marknadsvärde hittills i år

Efter att ha rapporterat en värdeförlust på 39 miljarder dollar är Samsung en av de sämst presterande stora teknikaktierna i år.

Samsung Electronics är nu en av världens sämst presterande stora teknikaktier under 2018, och tappade över 11% med 39,4 miljarder dollar som raderades av dess värde, enligt CNBC .

Så vad ger?

Vi skaffade oss en full marknad

Samsungs resultat för andra kvartalet visade den långsammaste kvartalstillväxten på mer än ett år, med minskade mobilintäkter 22 % år efter år.Företaget satsar enligt uppgift på den nyligen släppta $1k Note 9 för att återuppliva försäljningen, men globala smartphoneleveranser minskade med 1,8 % under andra kvartalet, och tyvärr fortsätter konkurrensen att öka när marknaden för mobiltelefoner minskar...

För första gången Huawei överträffat Apple som den 2:a största smartphone-pushern när man siktar på Samsung, som för närvarande är i topp med 71,5 miljoner enheter levererade detta kvartal (fortfarande en årlig nedgång på 10,4 %).

I andra mättnadsnyheter...

Minneschips blir en dime ett dussin.

Samsungs halvledare har varit teknikjättens vita riddare och stod för 37 % av försäljningen och 78 % av vinsten under andra kvartalet.

Men när andra halvledartillverkare kommer in på marknaden, analytiker fruktar det blir svårare för Samsung att ta ut samma premie för sina produkter.

Tills vidare kommer företaget att fortsätta rida på ett chip och en bön och försäkra investerare att marknadsvillkoren för dess minneschip kommer att förbli 'solida' under åtminstone resten av året.