En gemenskap för svarta nördar växte fram ur dess grundares passioner

Terril Fields säger att fokus för Blerd är 'nördig kultur, men från en svart kulturell lins.'

Vi lyfter fram berättelser om svarta företagsägare från vår publik – och deras tips för blivande entreprenörer av färg. Om du är intresserad av att bli presenterad, fyll i vår enkät här .

Som en livskännare av allt som är nördigt, förvandlade Terril Fields tillgiven ribba från sina kompisar till en bonafide-affär.

'En av mina riktigt goda vänner var alltid som 'Du är den största tönt jag vet', för jag var alltid intresserad av tv-spel, serietidningar, teknik, sånt där,' sa Fields.Det var det som inspirerade honom att skapa Blerd (slang för Black nerd), ett medieföretag för svarta nördar och spelare som ofta hamnar i skuggan i en övervägande vit industri .

Den här webbplatsen främjar en sammansvetsad gemenskap, annonserar community-evenemang och presenterar medlemmar som cosplay. Fields kallar Blerds fokus 'nördig kultur, men från en svart kulturell lins.'

Fields använde försäljningsprovisioner och vinster från investeringar i kryptovaluta för att täcka startkostnader.

Sedan han gick live för mindre än ett år sedan har Blerd klarat av några av de mest fientliga affärsförhållandena i senare tid. Men tack vare ett stort utbud av communitysupport rapporterade Fields en 300 % ökning av försäljningen av varor och en ökning av trafiken med 80 % under de senaste veckorna.

Många av Blerds produkter visar Black Lives Matter och Pride-teman. Företaget donerar 50% av vinsten från utvalda föremål under juni månad till Black Visions Collective .