En miljardärsläkare har precis köpt LA Times för 500 miljoner dollar. Vem är han?

En miljardärsläkare har precis köpt LA Times för 500 miljoner dollar. Vem är han? I går sålde mediekonglomeratet Tronc Los Angeles Times (tillsammans med dess 'syskontidning', The San Diego Union-Tribune) för 500 miljoner dollar. Köparen, Dr. Patrick Soon-Shiong, är den senaste i en procession av miljardärer som har ryckt till sig stora medieföretag de senaste åren […]

En miljardärsläkare har precis köpt LA Times för 500 miljoner dollar. Vem är han?

Igår kom mediekonglomeratet Tronc såld Los Angeles Times (tillsammans med dess 'syskonpapper', San Diego Union-Tribune ) för 500 miljoner USD.

Köparen, Dr Patrick Soon-Shiong, är den senaste i en procession av miljardärer som har ryckt till sig stora medieföretag de senaste åren - men du har förmodligen inte hört hans namn.

Vem är det?

Soon-Shiong började sin karriär som transplantationskirurg men började senare förgrena sig till bioteknik, där han tjänade huvuddelen av sin förmögenhet på 7,8 miljarder dollar.Han grundade flera miljarder dollar bioteknikföretag fokuserade på diabetes och cancerforskning - av vilka några har anklagats för ' sträcker ut sanningen ' vid tillfälle.

För Soon-Shiong, den Tider köpet är kulmen på en flerårig insats: han investerade först i Tronc (den Tider holdingbolag) 2016, efter att utan framgång försökt köpa tidningen flera gånger.

För Tider , det är början på en ny era

De Tider , nu 136 år gammal, hade varit ägs av en familj tills den köptes av Tribune Publishing (senare Tronc) år 2000.

Sedan dess har tidningen kämpat: den har gått igenom 3 redaktörer under de senaste 6 månaderna, dess utgivare har anklagats för sexuella trakasserier och personalen på nyhetsrummet har sjunkit från cirka 1,2 000 till 400.

Nu satsar den 44-faldiga Pulitzer-vinnande institutionen på samma strategi som Washington Post (Jeff Bezos), De Boston Globe ( John Henry ), och den Minneapolis Star Tribune ( Glen Taylor ): det hoppas att en miljardär kommer att vända skeppet.