Entreprenörer kokar upp nya företag för att minska matsvinnet på 1,2 ton dollar

Varje år kostar matsvinn den globala ekonomin mer än 1 000 $ - och ett gäng nystartade företag försöker ta itu med problemet från flera håll.

Det senaste året slösade världen bort 1,6 miljarder ton mat, vilket resulterade i en förlust av $1,2T . Forskning från Boston Consulting Group förutspår att mängden matavfall kommer att stiga till 2,1 miljarder ton (och $1,5 ton) år 2030.

Enligt forskningen finns det en 700 miljarder dollar möjlighet i livsmedelsförsörjningskedjan på grund av fyra huvudproblem: Skit infrastruktur, låg effektivitet, brist på incitament och dåligt samarbete. Men den senaste månaden har flera startups gjort det samlat in pengar för att ta itu med var och en av dessa frågor:

Förbättra infrastrukturen (genom att lösa den urgamla avokadofrågan):

Apeel Sciences , vilket gör en växtbaserad andra hud som håller sig fräsch 3x så lång, upphöjd a 70 miljoner dollar Serie C.Ökad effektivitet (eftersom dagsgamla bakverk är ett FYND):

Karma , som skaffar chefs och grocers med en marknadsplats till försäljer osåld mat hos en rabatt, lyftte a 12 miljoner dollar Serie A.

Erbjuder incitament (för även fula cukes förtjänar kärlek):

Imperfekt produkt , som levererar osäljbara men välsmakande 'fula' grönsaker till konsumenterna, är mitt i en insamlingsrunda som är auktoriserad fram till 30 miljoner dollar .

Underlätta samarbete (eftersom ingen juice är värd en press på 10 USD):

Full skörd , som tillhandahåller en B2B-marknad som länkar samman överflödiga gårdsprodukter med företag som juicepressar, uppfostrat $8,5 miljoner Serie A.

Hittills under 2018 har VC-företag investerat mer än 2 miljarder dollar i livsmedelsteknik

Om allt går bra kan dessa startups minska utsläppen av växthusgaser i samband med matsvinn och hjälpa till att mata 870 m undernärda människor över hela planeten samtidigt som de gör sina investerare nöjda.