Ett tufft år för börsintroduktioner har fått investerare att ompröva sina strategier

Offentliga marknadsinvesterare har ändrat sina IPO-strategier eftersom några av teknikens största enhörningar möter problem på Wall Street.

Det är svårt för nystartade företag, och det här året har varit särskilt grymt mot företag som går till börs.

När lågkonjunkturen mullrar blir högre, kommer fler investerare att säga nej till börsintroduktionen om företag inte kan producera stora vinster... och det är sant även för största namnen .

Förra veckan var jobbig...

Endeavour Group Holdings - en stor Hollywood-ägare av talangbyrå ​​- minskade sitt erbjudande efter att aktiemarknaden sa 'meh.'Pelotons debut besviken. Ubers aktierna nådde en rekordlåga efter att bolaget rapporterade en nettoförlust på 5 miljarder dollar under andra kvartalet. Och WeWork … ja, du vet.

Sedan den offentliggjordes för 2 år sedan, meal-kit OG Blått förkläde Kundantalet sjönk från 1m till 550k. Vid ett tillfälle sjönk aktiekursen så lågt att den riskerade att avnoteras från NYSE.

Vad är den gemensamma nämnaren?

Få av dessa företag tar in pengarna. Men det gör dem inte till anomalier.

Förra året , mer än 80 % av företagen som lämnade in börsintroduktioner var olönsamma... och de städade fortfarande. Det beror på att marknaden vid den tiden gynnade tillväxt och nyhet framför vinst.

Vi har sett detta förut

Tänk tillbaka på det tidiga 2000-talet när investerare var heta för internetbaserade företag ... och sedan kom dot-com-kraschen.

När handelskriget mellan USA och Kina hettas till, tittar investerare närmare på balansräkningar och resultat.

Samtidigt kan de marknadsförhållanden som dessa företag ser innebära problem för den bredare marknaden. Spänn fast era säkerhetsbälten, barn.