Fallet för att starta ett företag i en pandemiekonomi

I denna ekonomi? Ja, det kan vara en bra tid. Här är varför.

Foto av Ethan Miller/Getty Images

Om en vän säger till dig att de har fått entreprenörskap, kan du bli frestad att avfärda dem. Just nu?

Ja. Den här veckan har vi sett en liten våg av berättelser som utforskar frågan om det är en bra idé att starta ett företag i detta ekonomiska klimat. Deras svar kanske överraskar dig. Här är en närmare titt på argumenten.Fallet för det

Du kanske befinner dig i gott sällskap. Axios rapporterade att startacceleratorn Y Combinator ser en ökning av ansökningarna för sitt sommarprogram - en ökning med 15-20%.

The New York Times sa att det har varit 500 000 ansökningar om ett arbetsgivaridentifikationsnummer under de senaste två månaderna - en minskning med 20 % från förra året, men inte helt.

Talang finns överallt. Layoffs.fyi säger Över 55 000 nystartare har varit uppsagda sedan mitten av mars. Airbnb och Uber lanserade sökbara databaser över sina uppsagda anställda för att hjälpa dem hitta nya möjligheter.

Finns det verkligen något sådant som en Bra tid? Markör David Sax noterade att många av dagens mest framgångsrika företag föddes i den stora lågkonjunkturens bränder. Konsumentvanorna förändras, vilket ger nya möjligheter för den listiga entreprenören.

Varför du kanske vill sakta ner din roll

Det är svårare att få kapital. Om du inte har familj eller vänner som kan sätta pengar på ditt företag - som en av Sax vänner gjorde - kan du behöva göra dig redo för VC-möten av Zoom .

Din idé kanske inte är så original. Som den Tider Erin Griffith och Taylor Lorenz noterade denna vecka: Trots allt sitt höga tal om att förändra världen har Silicon Valley en tendens att finansiera och bygga vad den vet – i fallet med den livliga, inbjudningsbara Clubhouse-appen, det är sociala nätverk.

Om du har lust att starta något själv kan vi hjälpa dig att repa det. Vår Ideation Bootcamp startar den 8 juni — registrera dig idag , och använd koden 'hustle100' för $100 rabatt.