Hur ett gratis blogginlägg startade en rörelse

The Penny Hoarder gick från 5 miljoner till 16 miljoner månatliga läsare på bara 2 år. Och allt började med ett blogginlägg.

Alexis Grant är verkställande redaktör på The Penny Hoarder. Hon talar på Con Con den 16 november 2017.

För sex år sedan var Alexis Grant tvungen att fatta ett stort beslut. Hon älskade sitt jobb som journalist, men hennes sidostja höll på att bli supersuccé.

Ska hon lämna sitt jobb på USNews och fokusera på sin sidoverksamhet på heltid?Se, Alexis hade startat ett företag som hjälpte företag att skapa fantastiskt innehåll för att strategiskt växa sina företag.

Och det fungerade. Faktum är att det fungerade så bra att hon inom några år sålde företaget till en kille som hette Kyle.

Kyle arbetade på sin egen digitala publikation och han behövde lite hjälp. Så 2011 anlitade han Alexis för att skriva två blogginlägg för sin webbplats.

Alexis gick med på att skicka blogginläggen till Kyle... gratis. Om Kyle gillade skrivandet kunde de utarbeta ett betalningssystem för framtida artiklar. Om inte, inga svåra känslor.

Kyle älskade artiklarna. Han älskade dem så mycket att han anlitade Alexis byrå för att skriva flera artiklar åt honom i månaden.

Inom ett år erbjöd han sig att köpa byrån så att de kunde bygga något bra tillsammans.

Alexis - som var gravid i sjunde månaden vid den tiden - höll med. De var i affärer.

Under de kommande två och ett halvt åren utökade Alexis och Kyle sitt team till över 80 anställda och ökade sin trafik från 5 miljoner läsare per månad till över 16 miljoner.

De nådde över 20 miljoner USD i intäkter 2016 och är på väg att fördubbla det i år.

Så vad var bloggen de förvandlade till ett enormt digitalt medieföretag? Ett medieföretag som Inc 5000 utsåg till det snabbast växande medieföretaget i landet? Det är lite som heter Penny Hoarder — en publikation utformad för att hjälpa dig lägga mer pengar i fickan.

Med med , Alexis kommer att förklara hur The Penny Hoarders organiserade, skalbara redaktionella process har gjort det möjligt för dem att publicera upp till 10 artiklar varje dag, plus anpassat innehåll på deras video- och sociala medieplattformar.

Vill du ta reda på hur hon gör det? Klicka här för att hämta din biljett , och kom och se Alexis tala på Con Con den 16 november i San Francisco.