Hur ett par i Florida 'vänt' sig till en 6-siffrig inkomst

Rob och Melissa Stephenson försörjer sig på heltid genom att leta igenom loppmarknader efter kasserade föremål – barnvagnar, gaffeltruckar, benproteser – och vända dem för en vinst på eBay.

När du hör ordet 'flipping' kanske du tänker på renoverade hus, stora förskottsinvesteringar och bluff YouTube-annonser.

Men de flesta simfötter – folk som köper och säljer alla föremål i vinstsyfte – är deltidshustlers som letar efter secondhandsbutiker, gårdsförsäljningar och lokala loppmarknader för begagnade pärlor att de kan sälja vidare på globala onlineplattformar.

Dessa 'pärlor' kan vara vad som helst: kläder, skor, antikviteter, elektronik, musikinstrument, skivor, maskiner, verktyg. Konstformen är att hitta och identifiera en undervärderad tillgång.Under de senaste månaderna har flipping fått något av en renässans.

Som USA:s arbetslöshetsanspråk överträffar 40m , fler människor söker inkomst. För de av oss som fortfarande arbetar har den slutade ekonomin lett till en kraftig ökning av onlinehandeln – särskilt på eBay och andra plattformar som är specialiserade på begagnade varor.

Hur exakt fungerar flipping? Var kan bra erbjudanden göras? Och är detta verkligen ett hållbart sätt att tjäna pengar?

För att svara på dessa frågor, Kampen pratade med Rob och Melissa Stephenson, som driver den populära bloggen Flea Market Flipper . I det här inlägget kommer vi att berätta deras historia och dela med oss ​​av några praktiska tips som du kan använda för att prova.

En flipper föds

Rob Stephenson introducerades först för flipping som 16-åring.

Varje fredagskväll tog hans familj ut lokaltidningen och 'ringade in alla de snygga försäljningarna' nära hans hem i Orlando, Florida. Den yngsta av 7 syskon följde med sin mamma på gårdsförsäljning och på auktioner från Frälsningsarmén, där han letade efter rabatterade barnvagnar och babykläder.

När han var i 20-årsåldern köpte Rob gamla NordicTrack-skidor för $15 eller $20, städade upp dem och sålde dem vidare för några hundralappar per pop.

'Jag började inse att jag faktiskt kunde tjäna ganska bra pengar vid sidan om', säger han. 'Det var en väldigt liten investering för vad som vid den tiden var en enorm avkastning.'

 Rob inspekterar någon konstig maskin på en loppmarknad 2015 (Rob Stephenson / Flea Market Flipper)

Rob inspekterar någon konstig maskin på en loppmarknad 2015 (Rob Stephenson / Flea Market Flipper)

2007 träffade Rob Melissa, som då arbetade som ridartist på Arabian Nights, en middagsshow i Orlando. De två blev förälskade, gifte sig och fick barn; Rob hittade heltidsarbete med att ta bilder av hus åt ett försäkringsbolag.

Under det kommande decenniet fortsatte Rob att vända som en sidohobby och tjänade så mycket som $42k i försäljning per år.

'Jag gjorde tillräckligt med flipping för att betala för alla våra resor - transatlantiska kryssningar, en resa till Irland', säger han. 'Om vi ​​ville åka någonstans, skulle jag bara gå ut och vända löpband till ett värde av $3k eller $4k.'

Men 2016 – precis när paret väntade sitt tredje barn – skar Robs företag sjukförsäkringen. Melissa, som då var personlig tränare, kunde inte arbeta. Tillsammans satte de sig ner och formulerade en plan.

'Jag hade aldrig riktigt tänkt på att flippa som ett livskraftigt [heltids]yrke', säger Rob. 'Men vi hade tjänat galna pengar på dessa korta spurter. Jag tänkte: 'Om vi ​​verkligen bråttom med det här, skulle det kunna fungera för oss?''

Ekonomin med heltidsflipping

Under sitt första år som simfötter på heltid gjorde Rob och Melissa $133k i försäljning — efter kostnader, ungefär vad de gjorde tillsammans när de var heltidsanställda.

Under åren sedan dess har parets försäljningsvolym från flipping fluktuerat - $64k (2017), $85k (2018), och $79k (2019) – men de har gått över till att sälja en vändningsklass, som nu ger ytterligare ~150 000 $ per år i intäkter.

Hur, exakt, bryts dessa siffror ner? Här är en titt på parets hela 2019 flippintäkter (inte inklusive deras kurs):

 Data från Flea Market Flipper. Ekonomin med att vända saker på eBay: total ekonomi för 2019 för Rob och Melissa Stephenson (försäljning, omkostnader och vinst)

Zachary Crockett / The Hustle (data: Flea Market Flipper)

Av de 79 000 USD i försäljning som Stephensons gjorde 2019, strax under $17k gick till omkostnader: $6,4k för varukostnaden, $5,7k på avgifter (eBay tar 10 % av det totala försäljningsbeloppet och PayPal tar 2,9 %), och $4,9k på frakt.

Detta lämnade dem med en total vinst på $62 075 — högre än hushållets medianinkomst i USA, och tillräckligt för att äntligen betala av sin kreditkortsskuld.

För att tjäna pengarna vände paret 90 föremål. Det betyder att de i genomsnitt betalade 71 USD för en vara och sålde den 878 USD .

The Stephensons är lite atypiska i sitt sätt att flippa. Istället för att satsa på en stor volym av småförsäljningar, siktar de på dyrare varor som de kan få minst 10x (och/eller 300 $) avkastning på.

När Rob bläddrar på loppmarknader och lokala inlägg online kommer Rob att leta efter stora kommersiella maskiner, som palldomkrafter och bomlyft, som andra kanske drar sig för. Han utnyttjar sedan sina lastbils-, släp- och fraktförbindelser för att hämta och snabbt sälja dem.

Rob söker också efter föremål som inte är önskvärda på lokala marknader men som kan vara önskvärda för några av eBays 167m globala aktiva användare.

Genom åren har denna strategi resulterat i några episka fynd:

 Data från Flea Market Flipper. Ett urval av Rob's flipping finds (item, purchase price, and sale price)

Zachary Crockett / The Hustle (data: Flea Market Flipper)

Hans dyraste köp hittills – en säkerhetsbås på 5 000 USD som han köpte på en Disney-auktion – såldes till en advokat i Texas för $25k .

För några år sedan tipsade en skrotare som Rob ofta arbetar med honom om att en lokal återförsäljare höll på att bli av med en 10'x14' Harley Davidson-skylt. Han betalade $250 för det och sålde det på eBay för $9k . Efter att ha byggt sin egen pall för den ($200) och skickat den via frakt från Florida till Utah ($1,5k), gick han ut med ~$7k i vinst.

En annan gång stötte han på en Sleep Number-madrass för 60 dollar på ett lokalt Radisson-hotell på Craigslist. När han gick och hämtade den berättade hotellet för honom att de sålde 60 - så han köpte dem alla.

Han kunde sälja dem för i genomsnitt $605 styck på eBay, bra för $25 680 i vinst efter utlägg (köparna betalade frakten):

 Data om Rob som köpte Sleep Number-madrasser för 60 USD styck på ett lokalt hotell och vänder dem för i genomsnitt 605 USD styck på eBay

Sedan finns det de verkligt bisarra fynden - en bondagestol (köpt för $20, såld för 450 USD ), en pumporgel från 1900-talet ($75; ännu inte såld), en naturlig storlek Captain Morgan staty (passerade).

Den som tar tårtan är dock Ottobock-benprotesen Rob hittat sittande på ett bord på en loppmarknad. Lokalt väckte det inte mycket uppmärksamhet; online var det en efterfrågad medicinsk apparat. Han köpte den för $30 och vände den på eBay på mindre än en timme för 999 USD , bra för en avkastning på 3 333 %.

'Ingen kommer att köpa en benprotes på en lokal loppmarknad', säger Rob. 'Men det finns massor av människor där ute som behöver det. Du måste bara få det framför rätt ögonglober.”

Flip tips

Före pandemin tillbringade paret i allmänhet 2 timmar per vecka på att beta genom loppmarknader, ytterligare 2 timmar med att skanna onlineappar efter lokala erbjudanden och 10-15 timmar med att städa, fixa, lägga ut och skicka föremål.

Rob är förtjust i att säga 'pengarna tjänas i köpet', vilket betyder att den viktigaste delen av processen är att hitta en bra affär till att börja med. Han förlitar sig på några källor:

 • Lokala onlinemarknader : OfferUp, LetGo Facebook Marketplace, Craigslist
 • Lågprismarknader och butiker : Gårdsförsäljning, loppmarknader, secondhandbutiker
 • Skräp : soptunnor, gratis grejer folk slänger ut

Hans favoritevenemang är 127YardSale , en årlig 690 mil - lång yard1. en rea; 2. en urförsäljning som sträcker alltifrån Alabama till Michigan. Men han hittar huvuddelen av sina varor genom 10- till 15-minuters dagliga bläddringar av de lokala marknadsplatserna.

 Vänster bild: Rob kollar in en trähäst på en loppmarknad; Höger bild: En benprotes Rob skaffade för $30

Till vänster: Rob kollar in en trähäst på en loppmarknad; Till höger: En benprotes Rob skaffade för $30 (Rob Stephenson / Flea Market Flipper)

För flera år sedan, när Rob började, måste han ta mycket mer blinda risker på föremål som han inte visste värdet av. Idag eliminerar hans smartphone dessa hasardspel.

'Du kan undersöka allt direkt på plats', säger han. 'Om jag ser något jag gillar på en loppmarknad, kollar jag in modellen och gör, går därifrån och letar upp den på eBay på min telefon för att se vad den går för. Om jag gillar det jag ser går jag tillbaka och förhandlar med säljaren.”

Med den där benprotesen kunde han till exempel slå upp märket och modellen, kolla stängda auktioner på eBay och fastställa värdet av det han tittade på.

För förstagångsflipper rekommenderar Rob att du följer två grundläggande regler:

 1. Börja med vad som är bekant till dig
 2. Börja med små inköp (<30 USD)

'Alla har en marknad de känner riktigt väl', säger Rob. 'Om du är mekaniker vet du att en Snap-On skiftnyckel är värd 10x en hantverkare, så börja med verktyg. Om du är frisör, börja med locktång.'

Det krävs inga gigantiska maskiner för att tjäna lite pengar på att vända. Några av de bästa vinsterna, säger Rob, kan komma från lågkostnadsartiklar i intervallet $10-$20 - särskilt saker som bara ligger runt huset.

En av Robs elever, en geriatrisk sjuksköterska och mamma till 6, har gjort $2 165 i försäljning under de senaste fyra månaderna sålt saker hon inte använde i sitt hem. Hennes försäljning är blygsam — $90 för en Flavorwave-ugn, $130 för kosmetika, $15 för en gammal Coach-väska — men den extra inkomsten har hjälpt under tuffa tider.

 Rob håller en stol och Melissa håller en låda 2019

Rob (håller en stol) och Melissa (håller en låda) 2019 (Rob Stephenson / Flea Market Flipper)

Ibland gillar Rob och Melissa att utsätta sig för en utmaning :

 1. Köp en vara lokalt för $25 eller mindre.
 2. Återförsälja objektet via en onlineplattform för en vinst.
 3. Återinvestera vinsten i ett annat föremål att sälja vidare.
 4. Fortsätt denna cykel och se vad du kan förvandla din investering på $25 till.

Förra året hittade de en stol gratis på trottoaren och sålde den på Facebook Marketplace för $50. De återinvesterade $50 i 2 motionscyklar, som de sålde för $499 vardera på eBay. Fyra månader senare hade de förvandlat stolen till $11 000 i kontanter.

Några andra allmänna tips som hjälper paret att lyckas vända:

 • För loppmarknader och gårdsförsäljning: 1) Ta alltid med kontanter, 2) Fokusera på mindre försäljare, 3) Prata med alla du kan och 4) Sätt upp en budget i förväg.
 • Vitvaror tycka om elektriska spishällar ger generellt god avkastning.
 • Den bästa tiden att lägga upp något till salu på eBay är från 20.00-23.00 EST på söndags- och torsdagskvällar .
 • Algoritmer älskar konsistens . Ju oftare du använder en plattform, desto oftare kommer folk att se dina föremål.
 • Använda sig av uShip , eller en annan onlinemarknadsplats för lokala fraktleverantörer, för att minimera fraktkostnader . (Rob arbetar med ett logistikföretag som tar mindre än $300 för att skicka stora föremål från Florida till staten Washington.)

Ett bra sidojas — med uppmätta förväntningar

Flea Market Flipper är en av hundratals bläddrande bloggar - och den verkar i ett utrymme som är full av säljare av ormolja, av vilka många gör storslagna påståenden om inkomstpotential.

Rob och Melissa försöker vara transparenta med sina siffror och uppmuntrar de 600 simfötter som för närvarande är inskrivna på deras $497-kurs att formulera realistiska förväntningar. I en privat Facebook-grupp för sina studenter firar de varje försäljning som en vinst, från kaffemuggen på 10 USD till luftkompressorn på 2 000 USD.

'Att vända kommer förmodligen inte att göra dig till miljonär', säger Rob. 'Men det kan vara ett bra sätt att tjäna lite pengar vid sidan av.'

 Rob spanar ut en saxlyft

Rob spanar ut en saxlyft (Rob Stephenson / Flea Market Flipper)

Det finns ingen 'typisk' flipper. Stephensons community består av städare, kassörer, säljare, kemiförsäljare, försäkringsagenter, matematiklärare, sjuksköterskor, pantbanksägare, ingenjörer, fastighetsmäklare och pensionärer.

Vissa simfötter i samhället har ökat sin försäljning till mer än 50 000 USD under ett år; andra tar in mindre än $100 per månad.

Marion (som, liksom flera andra vi pratat med, bad oss ​​att inte använda hennes efternamn) har vänt saker i lite över ett år. Som städare av yrke, har hon varit utan arbete sedan pandemin började och att vända henne genom krisen.

Hittills säger hon att hon har tillverkat någonstans i närheten av $15 000-20 000 flippade kläder, sängkläder och designerhandväskor - av vilka några har hon skaffat gratis från en av hennes städkunder, en 'hög kraftfull Fortune 500-chef.'

'Onlineförsäljningen har varit galen, galen, galen,' sa hon Kampen . 'För många Amazon-artiklar tar leveransen 2-3 veckor. På eBay kan vi skicka ut det om en dag eller två, så jag säljer till många nya eBay-användare.'

Vänd tills jag dör

Rob och Melissa har sett en liknande boom på den vända marknaden under pandemin.

Under de senaste 90 dagarna har de sålt 32 artiklar på eBay för totalt $18 355 . Detta inkluderade 2 skrivare (köpta för $30 styck, säljs för $600 styck), 8 hydrauliska stolpsågar (köpta för $50 styck, säljs för $700 styck) och en uppsättning släpvagnsdäck (gratis, säljs för $700).

Det finns en viss nivå av skicklighet involverad i att bläddra, hämtad genom år av erfarenhet, relationer med leverantörer och kunskap om återförsäljningsmarknaden.

Men Rob insisterar på att handeln 'inte är raketvetenskap' och att alla som är beredda att lägga ner lite tid och ansträngning kan se blygsamma resultat.

'Jag har ingen högskoleexamen och jag är inte den smartaste killen på kvarteret', säger han. Att vända är precis vad jag känner att jag är skapad för att göra, och jag kommer att göra det för resten av mitt liv.'