Hur man inte skriver som en skitstövel

Sus inte på det du ägnar 90 % av din dag åt.

Den genomsnittliga personen skriver som ett osammanhängande, babblande rövhål.

Kör på meningar, meningslösa ord och hemsk meningsstruktur. Det är hemskt.

Det är särskilt hemskt med tanke på att de flesta människor spenderar 90 % av sin arbetsdag med att e-posta, sms:a eller skicka Facebook, så de ser ut som ett skitstövel flera gånger under dagen. Människor måste bli bättre författare om de ägnar större delen av sina dagar åt det.Jag säger inte att de behöver bli nästa Hemingway. Långt ifrån. Jag skriver för att leva men anser bara mig själv som en lite över genomsnittet författare. Jag är inte heller grammatiknazist. Helvete, jag vet knappt skillnaden mellan ett adverb och adjektiv. Jag säger bara att om du inte vill låta som en skitstövel så måste du förbättra ditt skrivande.

Tack och lov är jag här för att lära ut ett enkelt trick som gör vem som helst till en bättre författare.


Den bästa genvägen för att bli en bra författare

Det enklaste sättet att bli en bättre författare är att kopiera fantastiska författare. Det är så enkelt.

Nu har jag en känsla av att när jag sa 'kopiera fantastiska författare', så tror du att jag menade att du borde försöka skriva som dem. Det var inte vad jag menade. När jag säger att du ska kopiera fantastiska författare, menar jag att du bokstavligen ska kopiera deras bästa verk, ord för ord, och helst för hand.

Denna process kallas copywork och den är bedövande enkel. Du behöver knappt tänka. Allt du behöver göra är att sätta dig ner med din favoritbok, artikel eller blogginlägg och kopiera den. Copywork är det snabbaste och bästa sättet att bli en bättre författare. Men av någon anledning är det väldigt få som vet om det.

Tillåt mig att utveckla.

Den förlorade konsten att copywork

Innan Gutenberg uppfann tryckpressen 1455 uppmanades kristna präster att ' be och arbeta — att be och arbeta.” Medan de ägnade en liten del av sin tid åt att städa klostret och göra andra prästerliga uppgifter, gick det mesta av dagen till att kopiera Bibeln för hand.

De gjorde detta inte bara för att det var det enda sättet att sprida Guds ord, utan för att kopiera Bibeln för hand var den heligaste kombinationen av både bön och arbete. De trodde att när de kopierade Bibeln var deras hand styrd av Gud.

Judar gjorde detta också (och gör fortfarande). Ett av de 613 judiska buden säger att varje judisk man måste kopiera Toran för hand minst en gång under sin livstid. Om du undrar så tar det vanligtvis ungefär ett och ett halvt år.

Begreppet copywork slutar inte med religiösa människor. Även efter uppfinningen av tryckpressen var copywork den primära metoden som amerikanska skolor använde för att lära ut handskrift, grammatik och meningsstruktur. Eleverna tillbringade timmar med att kopiera Shakespeare och Plutarch. Det är inte konstigt att dina morföräldrar skrev så fina födelsedagskort.

Men när vi gick in på 1900-talet försvann bruket av copywork. Kanske berodde det på att copywork är otroligt osexigt. Det är tråkigt, jobbigt och hårt arbete. Tänk dig att spendera några timmar om dagen med att kopiera Räddaren i nöden . Låter hemskt, eller hur? Nåväl, det är det liksom. Tack och lov räcker några minuter om dagen för att se en stor förbättring i ditt skrivande.

En annan anledning till att copywork inte är populärt idag är att vi har blivit besatta av att vara kreativa. 'Kopiera någon annans arbete?' flämtar du, 'Är det inte plagiat?' Typ, ja, men det är bra för dig. Tänka på.

Hur lär sig folk att spela gitarr? De tittar på musikvideor och imiterar sina favoritband, tillbringar åratal med att framföra andras verk innan de någonsin skrivit sina egna låtar.

Källa: Flickr

Samma sak med matlagning. När du vill lära dig att laga mat, vad gör du då? Du följer ett recept som du vet smakar gott.

Och vad sägs om att rita? Som barn satte du ett papper över en bild och spårade den. Sedan, efter att ha gjort det om och om igen, kunde du rita bilden på egen hand.

Det är uppenbart att imitationsmetoden fungerar, så varför lär vi oss den inte i skolan längre?

Istället för copywork ägnar lärare idag det mesta av sin tid åt att diskutera teorin om att skriva och analysera kända litteraturstycken. Eleverna ombeds dekonstruera en mening och plocka fram substantiv och verb. Det här låter som en bra idé, men det är det inte. Om du hade tre månader på dig att bli en bra författare, skulle du vara bättre på att kopiera Den store Gatsby ord mot ord istället för att skriva en uppsats om vad grönt ljus faktiskt var.

Tro mig inte?

Det är lätt att anta att stora författare föds stora. Varför? För det betyder att du inte behöver arbeta hårt. Det är lättare att tro att någon föddes begåvad. Det är skrämmande att veta att för att vara bra på allt måste du växa från ingenting till något.

Men gissa vad? Som alla andra färdigheter, sög många av de största författarna till en början. Det var därför de övergick till copywork.

Jack London

Jack London skrev Skriet från vildmarken och vit Huggtand , båda stora amerikanska klassiker. Innan London blev berömd tillbringade London timmar om dagen med att kopiera Rudyard Kiplings skrifter för hand. London var helt självutbildad och använde copywork för att lära sig texturen och rytmen i Kiplings arbete.

Vid ett tillfälle, London säger om Kipling : ”När det gäller mig själv finns det inget slut på Kipling i mitt arbete. Jag har till och med citerat honom. Jag skulle aldrig ha skrivit i närheten av det som jag gjorde om Kipling aldrig varit. Sant, sant, varje bit av det.'

Hunter S. Thompson

När det gäller prosamekanik, Den store Gatsby är så nära perfekt som någon bok som någonsin skrivits kan vara. Scott F. Fitzgeralds röst är så subtil och smidig. Det var därför Hunter S. Thompson skrev ut Den store Gatsby i sin helhet under arbetets gång Rädsla och avsky i Las Vegas , bara för att få känslan, sa han, av hur det var att skriva på det sättet.

Benjamin Franklin

Innan han blev politiker drev Benjamin Franklin tidningen Pennsylvania Gazette. För att förbättra sitt skrivande använde Franklin copywork för att lära sig skriva som sina konkurrenter. Så här beskriver han det i sin självbiografi:

'Ungefär den här gången mötte jag en udda volym av Åskådaren - jag tyckte att skrivandet var utmärkt och ville, om möjligt, efterlikna det.

Med denna uppfattning tog jag några av tidningarna och, genom att göra korta antydningar om känslan i varje mening, lade jag dem med några dagar, och försökte sedan, utan att titta i boken, slutföra tidningarna igen, genom att uttrycka varje antydd känsla på längd, och så fullständigt som det hade uttryckts förut, med alla lämpliga ord som skulle komma till hands. Sedan jämförde jag min Spectator med originalet, upptäckte några av mina fel och rättade till dem.”


Hur man gör det

Steg 1: Välj en författare som du vill vara som
När jag började jobba med copywork ville jag bli copywriter, så jag kopierade allt jag kunde hitta efter David Ogilvy , Joe Sugarman , och Gary Halbert . Jag började med att skriva ut hela denna webbplats . Efter det gick jag vidare till Den store Gatsby .

För att börja med copywork, välj en författare du älskar. Copywork är hårt arbete, och du kommer att spendera mycket tid med vem du än väljer att kopiera, så du måste älska deras arbete.

Steg 2: Köp massor av juridiska anteckningsböcker
Studier har visat att människor lär sig bättre när de skriver för hand kontra att skriva. Så för copywork är det bäst att göra all kopiering för hand. Jag föredrar att använda gula anteckningsblock eftersom de är lätta att läsa och billiga.

Steg 3: Börja skriva
Jag föreslår att du kopierar din favoritförfattare i 10 minuter varje dag. Det är så enkelt.
Vissa människor, som Naval Ravikant (grundare av AngelList) kommer att skriva samma text varje dag, eller åtminstone precis innan de börjar skriva. Ravikant kopior en kort artikel skriven av Scott Adams, skaparen av Dilbert.

När jag först började med copywork spenderade jag 30 minuter varje morgon på att kopiera ett annat försäljningsbrev. Jag gjorde detta varje dag i tre månader. Nu, innan jag skriver en artikel, kopierar jag vanligtvis en handfull stycken från Den store Gatsby .

Var inte ett sprudlande, osammanhängande rövhål. Gör copywork.