I Florida gör en kamp om vatten på flaska ett stort plask

Vissa aktivister säger att flaskvattenaffären är dålig för miljön och hotar en uppskattad turistattraktion.

Vatten kan vara vår planets mest värdefulla vara. Så det är inte konstigt att när samhällen slåss mot företag om kontrollen över vattenförsörjningen, måste någon bli blöt.

I Florida blir 1 av dessa vattenstrider upphettade: En lokal familjs företag är söka tillstånd att öka med 4x mängden vatten som pumpas från en rekreationskälla till en närliggande tappningsanläggning.

Begäran släppte lös en ström av kontroverser

Seven Springs Water Company, skapat av Floridas Wray-familj, har sålt sött, sött H2O till buteljerare som Nestlé sedan 90-talet.Det är en stor affär för båda parter: Från 2003 till 2008 fick familjen månatliga betalningar för vattnet som uppgick till nästan 5 miljoner dollar. Nestlés vattenmärken omsatte 4,5 miljarder dollar förra året.

Men vissa är sugna på att Nestlé ska ta en vandring

Nämligen: Miljöaktivister, lokala företagare och andra aktivister.

De säger att buteljerat vatten är dåligt för miljön och utarmar en uppskattad turistattraktion på sin viktigaste naturresurs.

Nestlés motståndare i Sunshine State är inte de enda som har försökt tömma flaskvattnet. Dess verksamhet orsakade kontroverser i Kalifornien och Michigan, och statliga lagstiftare har gjort det växlar att stänga av tappen på tappningsföretag.

Nestlé säger att dess verksamhet ger jobb som stöder lokala ekonomier och säger att de förvaltar vattenresurserna på ett ansvarsfullt sätt utan att suga dem torra.

Den här kampen kan se några fler vågor

I Florida rekommenderade den lokala vattenförsörjningens vetenskapliga personal att det nya vattentillståndet nekades, eftersom det inte hade visats att buteljering av vattnet var 'förenligt med allmänhetens intresse'. Myndigheten väntas ta ställning till ärendet i dag igen.