I sommar tar alla på fötterna med pooldelning

Ta ett dyk in i den hetaste nya branschen i vår dåliga, mycket dåliga pandemisommar.

När vädret blir varmare har en ny typ av delningsekonomi gjort det tagit tag — och amerikaner dyker med huvudet först.

Att möta dem på djupet: En 2-årig startup för pooluthyrning som heter Swimply. Företaget slog först tillbaka i februari och mars, när dess app såg bokningarna öka med 1 200 % – eftersom vi alla blev instängda.

Nu när vårgalenskapen smälter in sommardepression , efterfrågan på Swimply-pooler är 4x utbudet. Bakgård pooler och badtunnor är utsåld överallt, så vi har inget annat val än att hyra en bra tid.Min personliga pool tar med sig alla grannar till gården

Bokning på Swimply fungerar som Airbnb: Du växlar mellan pooler i ditt område och hyr sedan din favorit i några timmar.

Du får hela trädgårdsområdet för dig själv - och för avskildhet, några värdar löfte att hålla sina fönsterskärmar ritade medan du övar på dina kanonkulor.

Priserna beror på var du är: $35-40 kommer att boka dig en timme i Scottsdale, Arizona, men i New York City kan du behöva ponny upp $50-100.

När du är klar städar värdarna poolen och kastar över den till nästa gäst.

Sommarens delningsekonomi blåser upp

Båtuthyrningen går också igång just nu. Startup Boatsetter berättade Vox dess bokningar ökade med 40 % i maj jämfört med förra året.

Och det går så bra för Swimply att företaget lanserar en systermarknadsplats, kallad Joyspace , som erbjuder uthyrning av tennisbanor, basketplaner och badtunnor.