Intäktssamtal har blivit en munsbit

Pandemin har tvingat vd:ar att ge upp kortheten.

De flesta företag har precis avslutat sina kvartalsvisa vinstsamtal, och förutom stora företag som Amazon eller Walmart, var chefer tvungna att dämpa några ganska grova siffror.

Men om du kom på att du slumrade till och lyssnade på frågestunden, var du förmodligen inte ensam: Intäktssamtal det här kvartalet var längre än någonsin.

Var är CliffsNotes-versionen?

Enligt a Bloomberg analys av 29 företag på Dow var samtalen cirka 10 minuter längre än vanligt. På den högsta nivån fortsatte Johnson & Johnson i 1 timme och 43 minuter - cirka 26 minuter över genomsnittet.Utanför Dow pågick ett vinstsamtal för tillverkningsföretaget Emerson Electric i 2 timmar och 45 minuter - så länge att en analytiker erkände att han var tvungen att hoppa av för att han 'fixade lite middag för mig'.

Även VD:ar behöver bara någon att prata med

Chefer känner sig tydligen chattigare än någonsin, men några av deras kommentarer borde förmodligen ha stannat kvar i utkasten.

Elon Musk skapade rubriker för räcken mot 'fascistiska' lockdown-åtgärder, men andra vd:ar kände sig också lösa.

I en presentation som innehöll galopperande enhörningar, SoftBank chef Masayoshi Son erkänd hans rad dåliga investeringar men jämförde sig själv med Jesus Kristus: Han, liksom den kristna profeten, kände att hans val missförstods.