LEGO vill överraskande nog att du ska sluta köpa dess leksaker. Här är varför.

Det är inte många företag som har denna lyx.

2003, LEGO nästan gick i konkurs . Men ett decennium senare går verksamheten nästan igång för Tja, tvingar företaget att göra något ganska ovanligt: ​​avskräcka kunder från att köpa dess produkter.

Det stämmer – den 67-åriga danska leksakstillverkaren (som har sett intäkterna öka med i genomsnitt 15 % per år de senaste 12 åren) aggressivt minskat sina reklaminsatser förra året eftersom efterfrågan helt enkelt var för hög.

Dags att förbereda sig för framtiden och ta en välbehövlig andningspaus

Eller som finanschefen John Goodwin uttrycker det, 'Vi är naturligtvis glada över [LEGO:s framgång], men den höga efterfrågan sätter också en belastning på våra fabriker... Vi känner att vi måste investera, för att bygga lite andrum.'Så det är vad LEGO gör. Förutom att nyligen öppna en massiv kinesisk fabrik , det är de också utöka befintliga anläggningar i Mexiko, Ungern och Danmark.

De anställer som galningar också. Rolig fakta: En av fyra av LEGO:s 18 500 anställda anslöt sig till företaget under de senaste 6 månaderna.

Ta ett steg tillbaka, gör om för framtiden och fortsätt mot det ultimata, långsiktiga uppdraget att tjäna så många barn, i så många delar av världen som möjligt.

Och förresten…

Det är inte många företag som har lyxen att göra detta (aka. offra kortsiktiga vinster till förmån för långsiktiga mål).

De flesta företag – inklusive deras främsta rivaler Hasbro och Mattel – har aktieägare att svara för varje kvartal. Men LEGO är familjeägt.

Det var faktiskt inte förrän 2004 som LEGO anställde en icke-familjemedlem som VD... vilket vi bara kan anta berodde på att hans namn, Jørgen Vig Knudstorp, bara är så jäkla roligt att säga.

Redaktörens anmärkning: Innan du blir upprörd, är LEGO förment att vara alla kepsar även om det ser konstigt ut. Det är ett varumärkesskyddat namn som började som en förkortning av 2 danska ord, 'leg godt', som betyder 'spela bra'. Dessutom föredrar de att 'legos' kallas 'LEGO-klossar'. Så där har du det.