Magic Leaps elefant i rummet

Den här veckan publicerade flera nyhetskällor artiklar som ifrågasatte lönsamheten hos Magic Leaps teknologi, och deras PR-team tar det inte precis med ro.

Den här veckan publicerade flera nyhetskällor artiklar som ifrågasatte lönsamheten hos Magic Leaps teknologi, och deras PR-team tar det inte precis med ro.

Chef PR-chef Andy Fouche kommer att vara på väg mot grönare betesmarker för att arbeta under Andy Rubin (av Google Alphabets Android-projekt), vilket lämnar företaget att ta itu med skandalen själva. För, enligt insiders...

Magic Leaps teknologi är lite av en sträcka...

Eller för att uttrycka det på ett annat sätt, deras AR 'magi' verkar vara mer av ett språng än en verklighet.Sedan Magic Leap debuterade sin berömda 'elefant i handflatan' teaser video , har vi ännu inte sett något i närheten av en livskraftig konsumentprodukt.

Och tack vare de senaste avslöjandena vet vi nu att den ursprungliga prototyptekniken i huvudsak var en fancy projektor lika stor som ett kylskåp. Inte direkt tillgänglig för massorna.

Det betyder att deras faktiska produkt (avslöjat att vara ett par glasögon) inte bara ligger efter schemat, utan den kommer inte att använda samma teknik som utlovats i deras hypevideor.

Utöver allt detta är det enda svar som grundaren Rony Abovitz har gett på en tidslinje för Magic Leaps produktsläpp, 'snart'. Så vi tänker att det kan vara dags för oss alla att sänka våra förväntningar.

Wow, vilken tjusig...

Ja, det är vad som händer när du låter ett marknadsföringsteam springa lös med promovideor för halvdan teknologi. Det är också vad som händer när du rakt av vilseleder människor.

Vi menade en av företagets virala videor ' Bara ännu en dag på kontoret på Magic Leap ', visade anställda slåss mot robotar som använder Magic Leap-headset med texten 'Det här är ett spel vi spelar runt på kontoret.'

Förutom att spelet inte existerade och videon inte filmades med Magic Leap-teknik. Enligt anställda var det en 'ambitiös konceptuell' video, inte menad att avbilda den faktiska tekniken. 'Aspirerar' lite för hårt just nu, Magic Leap...