Människor som räknar? Det är så enkelt som 1, 2, 3

Social distansering betyder att publikhanteringsföretag tar fart.

Foto av Pierre Suu/Getty Images

Glöm fåren: Nuförtiden försöker alla inom tekniken att räkna människor.

Många stater begränsar kapaciteten för kontor, fabriker eller restauranger till 25% eller 50% - men istället för att be en fattig anställd att räkna upp vem som går in och ut på ett anteckningsblock, vänder sig företag till teknik.En startup, Density, spårar när människor rör sig in och ut från till exempel konferensrum. En skärm placerad utanför kommer att varna dig när ett rum är fullt och uppskatta hur länge du måste vänta.

Densitys kundbas blir trång: Sedan förra kvartalet har företaget gjort det upplevde ett hopp på 560 % i försäljning, inklusive signering av en köttförpackningsanläggning i Indiana.

Publikhanteringsbranschen är nära kapacitet

En gång i tiden var sektorn liten. Stora företag använde en tjänst som Density för att mäta vilka av dess utrymmen som var mest populära.

Men nu vill alla visa upp sina räknekunskaper. WaitTime, ett företag som ursprungligen designades som en ' Waze för koncessionsståndslinjer ,” marknadsför sig till sportarenor — WaitTime kommer att övervaka trånga badrumslinjer och signalera när det är säkert att komma in.

En annan rival, VergeSense, kan övervaka avståndet mellan arbetare i kontorsutrymmen, och det är 'på rätt spår' för 500 % tillväxt.

Spårningsföretag som SenSource och SafeCount ser också ballongflyg livsmedelsbutik fandoms . Ärligt talat, att räkna till 10 har aldrig varit så coolt.