Människor som sover sent är mer intelligenta och kreativa

Ny studie bekräftar exakt vad du alltid har velat vara sant.

Att inse att du sov i när du inte skulle är den värsta känslan någonsin.

Och om du är den typen av person som rycker med saker, kan det vara svårt att förklara varför du fortfarande ligger i sängen. Det finns bara inget sätt att motivera det.

Hur kan du berätta för din mamma att du var uppe till klockan 02.00 och lär dig själv hur du använder den senaste versionen av Adobe Photoshop? Hon kommer förmodligen fortfarande inte att vara glad.Samma sak händer med din chef. Hur kan du förklara att du var sen för andra gången den här veckan för att du undersökte maneternas reproduktionscykler? Folk vill inte höra dina ursäkter. De vill att du ska ta dig ihop.

Om det här är du har ditt liv förmodligen känts som en lång, ibland pinsam rad av sena ankomster och mumlade ursäkter. Men du fortsätter att vara uppe sent och sova ut, oavsett hur trött du är eller hur många jobb du får sparken från.

Du kan helt enkelt inte släcka ljuset och kalla det en natt när alla andra gör det eftersom det är på natten när du får massor av inspiration. Det är den tid då alla andra är tysta. Det finns inga distraktioner, krav, planer eller hinder och du kan vara vad du vill tills solen kommer upp.

Det är också därför du är smartare, enligt forskning publicerad i Huffington Post.

Normala sömntimmar är dåliga

Forskningen visade att människor som inte har 'normala' sömntimmar anses vara smartare. Och resultaten stöds av forskning som tyder på att de som skapar nya evolutionära mönster är de mest progressiva.

Det är vettigt eftersom de människor som lever annorlunda är de mest intelligenta och progressiva i samhällen.

En annan studie visade samma sak. Forskare vid universitetet i Madrid studerade sömnmönster hos 1 000 studenter och fann att de som gick och lade sig och vaknade senare fick högre poäng på induktiva resonemangstester, som är förknippade med övergripande intelligens.

Nattugglor stannar uppe när de får ett kreativt genombrott

Det är åtminstone vad a studie av Catholic University of the Sacred Heart i Milano hittats när de frågade 120 män och kvinnor i olika åldrar om de var natt- eller morgonmänniskor.

Sedan bad forskarna deltagarna att göra tre test som mätte kreativt tänkande och gav dem poäng baserat på originalitet, utarbetande, flytande och flexibilitet. Natten klarade folk testerna över hela linjen. Morgonfolket kämpade för att få över 50 %.

Studiens huvudförfattare, Marina Giampietro, sa att hon trodde att den extra kreativiteten kunde tillskrivas 'utvecklingen av en icke-konventionell anda och förmågan att hitta alternativa och originella lösningar.'

Det är bara så många timmar på dygnet. Men den här studien indikerar att även om tidiga stigare kan vara mer produktiva, är sena stigare mer kreativa.

Tidiga stigare suger på eftermiddagen

Och ingen pratar om hur morgonpigga i princip skruvar ut sig själva under andra halvan av dagen.

I en studie av 15 'extrema tidiga stigare' och 15 'extrema nattugglor' mätte forskare vid universitetet i Liège i Belgien hjärnaktiviteten efter att de först vaknat och sedan 10,5 timmar senare.

Nattugglor och morgonfåglar hade lika höga produktivitetsnivåer när de först vaknade. Men 10 timmar senare hade de tidiga fåglarna lägre hjärnaktivitet i det område av hjärnan som kontrollerar uppmärksamheten än vad nattugglorna gjorde.

De har det faktiskt bättre och mindre stressade

Det kan tyckas som att sena stigare missar något. Men morgonpiggarna går miste om all den natten.

Plus en till studie visade att sena stigare har lägre nivåer av kortisol, kroppens främsta stresshormon, än de som steg tidigt. Den fann också att sent uppstigna hade färre muskelvärk, förkylningssymtom och huvudvärk. De var också mindre griniga.

Bara sova ut

Att vakna tidigt idealiseras ofta med fraser som 'den tidiga fågeln får masken' och sånt.

Men om du är sent ute, ignorera hatarna. Du har det förmodligen bättre.