Musk får lite ekonomiskt stöd för Twitter

Den senaste delen av Elon Musks Twitter-saga, förklaras.

Selina Lee

I den senaste delen av Elon Musks Twitter-saga, en grupp av 19 investerare stödjer hans utköp på $44 miljarder med $7,1 miljarder+ i ny finansiering.

Vad betyder detta? Det gör affären mer överkomlig för Musk by reducerande kontanterna han är ansvarig för att lägga ut, såväl som Tesla-aktierna han behöver för att stå emot ett lån på 12,5 miljarder dollar - med 50 %.Den största investeraren på listan...

… är prins Alwaleed bin Talal, av Saudiarabien. Ursprungligen prinsen twittrade att Musks erbjudande inte kom 'nära Twitters inneboende värde.' Musk svarade med att fråga honom om 'Konungarikets åsikter om journalistisk yttrandefrihet.'

I en flip-flop lägger prinsen nu in 1,9 miljarder dollar i finansiering och twittrade att Musk kommer att bli en 'utmärkt ledare'.

Vad händer nu? CNBC rapporterad Musk förväntas bli Twitters vd under några månader. Nuvarande vd:n Parag Agrawal, som själv har haft spelningen i bara några månader, kommer att ta emot 42 miljoner dollar om han blir av med jobbet.