Min flickvän lurade på mig - vad ska jag göra?

flickvän lurad
Flickvän fuskar dig?

Innehållsförteckning

“MIN FLICKVÄN FROTT PÅ MIG - VÄNLIG HJÄLP!”

HANS FRÅGA

Kära Jack,Nyligen fick jag veta det min flickvän lurade på mig . För att göra en lång historia kort fick jag reda på det efter att ha sett henne med en annan kille på ett kafé (höll hand).

När hon konfronterade henne om saker kom hon direkt och erkände deras förhållande. Och ja, de har sovit tillsammans.

Jag är förkrossad och osäker på vad jag ska göra. Vi har träffat i nästan ett år nu.

Några råd?

-Skad och förvirrad

SVARET

Hej, HC,

Låt mig börja med att säga att jag är väldigt ledsen att höra att du fick reda på att din flickvän lurade på dig. Jag kan bara föreställa mig hur det skulle vara att lära sig om detta på det sätt som du gjorde; fånga dem i ett intimt ögonblick.

På den psykologiska fronten vet vi från forskning att lära sig en romantisk partner har förrått oss är en av de mest förödande saker en person kan uthärda.

Att förena din smärta är de två typerna av otrohet som hände. Den ena är emotionell och den andra är fysisk. När du kombinerar de två motsvarar det en kategori 5-storm på din psyke.

Medan du inte sa det antar jag att det fanns en överenskommelse om monogami och att du hade intrycket av att ni båda skulle vara exklusiva.

Allt jag kan säga är wow man, jag känner verkligen för din smärta.

DIN FLICKVÄN CHEATED - NU VAD?

Nu är du kvar i en situation som undrar vad du ska göra. Det kan till och med finnas en del av dig som undrar om du borde ta tillbaka din flickvän efter att hon fuskat ?

Enligt min erfarenhet går de flesta killar in i denna konstiga slätt av verkligheten efter en sådan händelse som är en blandning av surrealism och förvirring.

I omedelbar efterdyning frågar vissa män sig själva:

 • Kan vi reparera förhållandet efter fusk?
 • Jag är fortfarande kär i henne fortfarande men älskar hon mig fortfarande?
 • Vad gjorde jag för att få henne att göra det fuska på mig?

Med tanke på dynamiken har jag bestämt mig för att sätta ihop en 10-punkts guide om hur man hanterar en otrogen flickvän. I situationer som din är det bara vettigt att tillhandahålla något konkret som du kan hänvisa till.

Tänk på att dessa förslag inte bör betraktas som en cookie cutter-strategi för otrohet. I sanning är varje situation annorlunda, särskilt när det gäller män och uppbrott .

Utforska istället var och en av de listade punkterna noggrant och anpassa vad som känns rätt för din situation.

flickvän som lurade på mig tips
10 tips när din flickvän fuskar på dig

1. Håll fokus på nuet

Eftersom du sannolikt är traumatiserad är det viktigt att du håller din medvetenhet fokuserad på nuet. Annars kommer du in på en plats med psykologisk snedvridning och fattar beslut som kanske eller inte baseras på fakta.

Ja, jag pratar om egenvård här och det är inte något att blåsa av.

Såhär är det. Efter att en person har upplevt psykiska trauma börjar sinnet upprepa bilder, aktiviteter och händelser. Detta händer på både den medvetna och undermedvetna nivån.

Ditt jobb är att förbli centrerad i nuet så mycket som möjligt. Det är det enda sättet att du kan fatta smarta, välinformerade beslut om 'nästa steg' som kommer att äga rum.

2. Förneka inte dina känslor

Den andra delen av att hantera nyheter om otrohet är att hålla kontakten med dina känslor. Som män tenderar vi att minimera våra känslor och köpa in den destruktiva stereotypen att kunna hantera smärta.

Jag är här för att berätta att den typ av hypermaskulin beteende är giftig och ohjälpsam. Närhelst vi förnekar våra känslor gör vi dem paradoxalt starkare.

Din bästa kurs är att helt enkelt var medveten av dina känslor utan att låta dem styra dig. Det finns några praktiska sätt att uppnå detta.

Det kanske effektivaste tillvägagångssättet är att meditera. Ja, det låter kanske lite woo-woo men det fungerar verkligen eftersom det åstadkommer två saker samtidigt.

Först koncentrerar den din uppmärksamhet på här och nu (se punkt ett ovan) och två, det möjliggör en mental portal för känslomässig nöd.

Jag uppmuntrar dig att läsa det här inlägget om hur du gör det genomföra en komplett kroppsskanningsmeditation att lära sig mer.

3. Luta dig in i din stödkrets

Denna punkt är uppenbar men jag nämner på grund av dess betydelse. När ditt hjärta har rippat ut är det sista du vill göra att vara runt människor.

Jag föreslår inte att du tvingar dig att hänga med dina knoppar och låtsas som att inget händer. Faktum är att göra dig själv vara med andra kan vara kontraproduktivt.

Men vad du burk gör är att luta dig in i dina supportsystem och dela med dig av vad du känner. Skruva i 'bro-code' som föreslår att killar inte deltar i emotionell delning. Det är BS.

Verkligheten är att de flesta av oss är desperata efter riktiga samtal om vad som händer, djupt inne. Men om vi inte öppnar fortsätter vi att vara kvar ensam och sårad .

Jag tror att det du hittar är att dina vänner kommer att kunna relatera till din smärta, åtminstone på någon nivå, och hjälpa dig att gå igenom läkningsprocessen.

4. Kom ihåg att det är ditt val

När du väl har börjat vinna andras stöd finns det en god chans att vänner kommer att ge råd. Jag är faktiskt säker på att detta kommer att hända.

Vissa kommer att föreslå att du skär din flickvän och spöker henne. Andra kan föreslå att du får sitta ner och ta reda på alla uppgifter som fick henne att fuska. Och fortfarande kan andra uppmuntra dig att försöka reparera det som har gått sönder.

Jag kan inte berätta vilken väg du ska ta men jag kan säga det här. I slutet, valet av hur man går framåt är ditt .

Allt detta är att helt enkelt säga att inte låta andra pressa dig att besluta. Ta istället det smarta tillvägagångssättet och absorbera alla råd kollektivt.

Ditt undermedvetna sinne vet redan rätt väg att gå, men det kommer att låta dig veta svaret på sin egen tid. Detta kan inte tvingas. Du har skadats allvarligt.

Låt det som blir helt enkelt vara och låta processen utvecklas organiskt.

5. Fokusera på vilka frågor när du pratar

Eftersom statusen för en relation inte alltid är känd direkt efter fusk, kommer jag inte att märka henne som ditt “ex”.

Det är mycket möjligt att du fortfarande hänvisar till henne som din flickvän och omvänt kan hon fortfarande tänka på dig som sin pojkvän.

Oavsett etikett kommer det en tid då du vill prata om allt som har hänt. Vanliga frågor som en del av denna dynamik handlar om att vilja veta varför hon lurade, varför just den där killen och varför gjorde du detta mot 'oss'?

Mitt bästa råd är att undvika den första frågan (varför hon fuskade) så mycket som möjligt. Anledningen? Det är enkelt. Att komma till Varför är som att cirkla över berget.

Hon förstår kanske inte helt sina motivationer eftersom de flesta sällan gör det när det gäller otrohet - bortom en köttlig attraktion.

Istället, fokusera på ”vad” -frågorna . Vilka frågor ger konkreta svar som gör att ni båda kan mentalt smälta händelser.

Exempel på frågor med fusk:

 • Vad fick dig att göra detta?
 • Vad var det med vårt förhållande som gjorde det möjligt?
 • Vilka konsekvenser tänkte du på när du bestämde dig för att gå ut?
 • Vilket förtroende, om något, fortfarande finns i vårt förhållande?

För att lära dig mer om dessa typer av frågor, se till att läsa det här inlägget på vad ska man göra om din flickvän aldrig initierar.

6. Undvik skuldspelet

Jag kan inte berätta hur många gånger jag har sett killar som har blivit fuskade in i det destruktiva mentala minfältet att spela skuldspelet.

Här handlar jag om otäckt självprat som bara tjänar till att krascha din självkänsla och förtroende som man . Du vet vad jag pratar om, eller hur?

Självuttalanden som:

 • Jag måste vara ful, annars hade hon inte fuskat
 • Det är något oattraktivt med mig som ledde till att hon steg ut.
 • Min manlighet räcker inte för att tillfredsställa henne.
 • Om jag var mer känslomässigt tillgänglig kunde jag ha förhindrat detta.

Att delta i något av ovanstående måste undvikas som pesten. Även om det är viktigt att göra egeninventering är det inte bra att lägga en massa skit på dig själv - känslomässigt eller mentalt.

Gå istället tillbaka från situationen och sätt på dig din analytiska hatt. Det bästa sättet att göra detta är att bedöma saker baserat på fakta. Detta går tillbaka till de frågor som nämnts ovan.

Slutligen, när det gäller den här punkten kan det vara dags att ta huvudet till tankedomstolen om du tar del av kaustiskt självprat.

I enkla tal är tankedomstolen en plats där du kan gå och pröva negativt tänkande. Här är en kalkylblad som du kan använda för att hjälpa till på den här fronten.

Även om det inte är botande, kan det användas som ett kraftfullt verktyg för att hantera.

7. Ge tid för läkning

Oavsett resultatet, det vill säga att bryta upp eller stanna tillsammans, är det viktigt att du låter tid läka. Att fatta ett långsiktigt beslut direkt efter nyheten om otrohet är inte klokt.

Låt oss inse det - ditt sinne är inte på bästa plats.

Anropa istället en timeout för din relationsstatus. Det betyder att vara direkt och berätta för henne det du behöver tid att bearbeta . Om hon inte förstår eller försöker trycka på dig för att ta tillbaka henne, håll dig till dina vapen.

Helande aktiviteter inkluderar:

 • Motion och fysisk aktivitet
 • Gå till rådgivning
 • Undvika ämnen som kan krascha ditt humör som alkohol
 • Att vara med människor som älskar och stöder dig

Det finns inget sådant som en tidsram för att 'komma över' fusk. Det bästa du kan göra är arbeta igenom . En del av denna process handlar om att investera i dig själv känslomässigt och mentalt.

8. Tar henne tillbaka eller inte

Det kommer en punkt där ett av två resultat kommer att uppstå. Det första är att du bestämmer dig för att vara försiktig med målet att träna saker. Den andra går sönder.

Uppenbarligen kommer detta att vara ett gemensamt beslut (men ett som du kommer att påverka mycket).

När ett beslut har fattats är det absolut nödvändigt att håll dig till ditt val . Vi vet från klinisk forskning att människor som går in och ut ur relationer med ex-partners gör stor psykologisk skada för sig själva.

Detta är ännu mer fallet när hon dumpar dig, efter fusk och sedan vill ha dig tillbaka .

9. Nå inte ut till den andra killen

När allt ovanstående utvecklas kan det finnas en stark önskan att konfrontera killen som din flickvän har samband med. I den mån jag kan förmedla detta via webben, låt mig säga det högt och tydligt: gör det inte .

Inte bara är detta oproduktivt, det kan också hamna i verkliga problem om en fysisk krångel skulle inträffa. Dessutom är allt du gör att delta i jämförelsespelet.

Medan jag inser att det kan finnas en del av dig som vill ta den här killens ansikte upp på allvar, måste du komma ihåg att det tar två till tango .

Gå inte den här vägen. Detta leder oss till nästa punkt.

10. Respektera dig själv

I slutet av dagen måste du kunna se dig själv i spegeln. För vissa killar är det helt enkelt omöjligt att vara okej med en flickvän som lurade.

För andra män är det lättare att gå igenom otrohet. Mycket beror på din personlighet och livserfarenheter.

Som sagt är en vägledande princip att se till att du respekterar dig själv i processen. Detta innebär också att inte tillåta någon att komma in i vana att respektera dig .

Sammanfatta

Att bli lurad på suger. Det kan kännas som om någon slet ut ditt hjärta och sedan trampade på det medan du lutade dig tillbaka och hjälplös tittade på.

Allt jag kan säga är att med tiden kommer detta ögonblick att passera. Förhoppningsvis kan den 10-punktsguiden jag har delat ovan hjälpa dig på resan.

Ge dig utrymme att bearbeta de enorma nyheterna. Kom ihåg att läkning inte är omedelbart. Så småningom dock gör hända.