När landet öppnar igen visar frusna industrier tecken på upptining

Bilden är fortfarande dyster på många områden, men gröna skott börjar dyka upp.

Om vi ​​var tvungna att sammanfatta den ekonomiska historien om karantäneran i en enda symbol, skulle det vara svårt att motstå 'läskig röd pil som pekar rakt ner.'

Men några av de industrier som har drabbats hårdast av pandemin börjar sakta komma tillbaka till liv.

Det kommer förmodligen att ta lång tid innan någon av dem återgår till det normala (vad det än betyder). Och bilden är fortfarande dyster. Men om du kisar kan du se gröna skott dyka upp igen i den stora skräckbilden i vår öde ekonomi.Så här ser trenderna ut

💪 Konsumenternas förtroende håller på att stabiliseras. Conference Boards konsumentförtroendeindex steg oväntat i maj, efter vad styrelsen kallade två månader av 'snabb nedgång'. Det slog också ekonomernas förväntningar - och aktierna steg i tisdags efter de bättre än väntade nyheterna.

🍽 Vi börjar gå tillbaka till restauranger. Konsumentutgifterna på dryckes- och matställen sjönk till 32,4 miljarder dollar i april - mindre än hälften av vad de hade varit två månader tidigare, och lägsta nivån sedan oktober 1984 när det justeras för inflation. Men restaurangtrafiken återhämtar sig. Ett exempel, från Alabama: Den 7 maj, OpenTable-data visade restaurangtrafiken ned 100 % jämfört med förra året. I måndags var den ned ~51%.

✈️ Hotell och flygbolag ser fler resenärer. Wall Street Journal rapporterad den luften och hotellbokningar är upp. Förra torsdagen och fredagen passerade 318 000+ och 348 000+ passagerare genom amerikanska säkerhetskontroller - första gången sedan 23 mars att flygpassagerare toppade 300k, enligt TSA-siffror.

🌲Träindustrins ringar berättar också en historia. Nyförsäljning faktiskt kantad uppåt i april — med ~1 % jämfört med mars. Det kanske inte låter som en anledning att poppa champagnen, men de förväntades falla med 22%. De Tidning nämnda bostadsbyggande trender (och stark försäljning hos husförbättringskedjor som Home Depot och Lowe's) har fått marknaden för döda träd att blomma igen.