På tröskeln till börsintroduktionen avslöjar Uber en djärv, lysande ny verksamhet: burrito-paketering

Uber rullade ut nya annonsverktyg i sin UberEats-plattform inför sin förestående börsintroduktion.

Uber avslöjade planer på att bygga en nytt reklamsystem till sin UberEats-plattform, enligt TechCrunch . Den förnyade matleveranstjänsten kommer nu att tillåta restauranger att strategiskt öka försäljningen av sina matvaror – till ett pris.

Uber konfidentiellt inlämnad för en börsnotering förra veckan, och denna nya nya annonsbaserade produktlansering lovar investerare en välsmakande ny intäktsström.

Din hamburgare kommer nu att åka med en kompis

Så här fungerar det: Uber lägger ut kampanjrabatter i UberEats-appen, erbjudande rabatter som '2 USD rabatt på din beställning, dela en kurir med en beställning i närheten' för att öka efterfrågan på särskilda restauranger.Uber samlar nu matbeställningar på samma sätt som passagerare, vilket möjliggör ett brett utbud av kraftfulla reklamverktyg.

Uber kommer först erbjudande restaurangers ranking ökar i utbyte mot rabatter. Men Uber kunde också använda vad det samtal dess 'logistikexpertis' för att sälja restaurangdata för att rikta in sig på nya kunder, förutsäga efterfrågan och öka rankingen.

'Värderingen är högre på grund av ökad efterfrågan'

Det är ett komplicerat system, men det ger en enkel takeaway: Uber har ett annat nytt sätt att tjäna pengar.

Dessutom, eftersom affärsmodellen är baserad på reklam, kan denna nya intäktsström snabbt växa till en intäktsflod.

Ubers outnyttjade reklamverksamhet kommer att väcka börsinvesterares aptit och placera företaget i den högsta delen av sina $75B till $120B värdering räckvidd.