Populärt 'länk-i-bio'-företag har nu 45 miljoner dollar ash-in-bank

Har du någonsin sett någon posta 'länk i bio' på Instagram. Det visar sig vara en enorm affärsmöjlighet.

Spendera när som helst på Instagram och du kommer förmodligen att höra frasen 'länk i bio.' Det visar sig att den lilla länken är big business.

Förra veckan, Linktree, Aussie-startupen bakom biolänkar för influencers som Selena Gomez och Gary Vee, avslutade en finansieringsomgång på 45 miljoner dollar i serie B bara 5 månader efter att ha samlat in 10,7 miljoner dollar i föregående omgång.

Dessa dagar, 'länk i bio' startups som Linktree, linkin.bio , och Beacons har sitt ögonblick i ringljuset.Vad är så speciellt med biolänken?

'Link in bio'-tjänster ger användare av sociala medier ett enkelt sätt att samla länkar utanför sociala appar. Plattformar som TikTok och Instagram är notoriskt snåla med eftertraktade länkar utanför webbplatsen, vilket tillåter de flesta användare en enda webbadress i ... deras bio.

Tjänsterna fungerar som en pseudowebbplats för influencers och varumärken där de kan vara värd för affiliate-länkar, registreringar för nyhetsbrev och till och med sälja produkter.

I detta länkland är Linktree den bästa hunden

Linktree grundades 2016 och var en av de första 'länk i bio'-leverantörerna och nu den mest populära med över 12 miljoner användare och 88 % av marknadsandelar.

Ungefär 1/3 av dessa användare registrerade sig under de senaste 3 månaderna, drivet av den pandemirelaterade ökningen av e-handel och sociala medier, enligt Linktree.

Företaget planerar att använda pengarna för att öka sitt antal anställda och öppna ' skaparnav ” över hela världen för att fungera som Linktree-kontor.

Mer i Linktree's var