Problem på Back Nine

Här är toppartiklarna för tisdagen den 12 april, kurerade av The Hustle.

Såg Wall Street på The Masters?

Aktierna i sportklädselföretaget Under Armour sjönk nästan 6 % i måndags, en dag efter att golfaren Jordan Spieth – som nyligen skrev på ett 10-årigt avtal med företaget – drabbades av en av de mest minnesvärda härdsmältningar i idrottshistorien.

Och det skulle vara lätt att koppla samman de två händelserna: En stjärnidrottare imploderar inför miljontals sportfans, vilket potentiellt skadar varumärkeskapitalet för företaget vars logotyp är framträdande på hans hatt, skjorta, byxor, bälte, skor och vem vet vad mer.

Roligt om det vore sant men tveksamt om det finns något verkligt samband. Enligt en börs analytiker :'[Fellow Under Armour-atleten] Steph Curry har en fenomenal säsong, men aktien går inte vidare på betydande framsteg från [honom]. Och Cam Newton i Super Bowl hade inte heller någon större inverkan.'

Så vad fick aktien att falla?

Enligt Morgan Stanley , Under Armours oförmåga att sälja damkläder är skyldig.

Företaget såg en minskning med 7 % inom det området under första kvartalet 2016, vilket följde på en minskning med 6 % under föregående kvartal. Som ett resultat, analytiker utfärdad 'baissartade rapporter' om företaget ... och marknaden svarade.

Men de gör fortfarande något rätt

Jag är helt med på Under Armour som kämpar mot Nike om Nordamerikansk överhöghet. Kunde inte bry mig mindre om ett dopp på aktiemarknaden. Och den största anledningen till att jag är så säker är hur pengar UA har haft med sponsrade idrottare nyligen. Det är faktiskt galet.

Bara förra året vann Stephen Curry NBA MVP (han är ett lås för att vinna det i år igen), Cam Newton vann NFL MVP och gick vidare till Super Bowl, Tom Brady kom tvåa för NFL MVP, Bryce Harper vann National League MVP, och Spieth hade utan tvekan det bästa året i golfhistorien.

Åk det där tåget, UA. Rid det.


En populär porrsajt blåste precis en hel del rättvisa över hela North Carolina

Om du bor i North Carolina, där en anti-hbtq-lag blev nyligen godkänd, XHamster skickar ett mycket tydligt meddelande till dig: INGEN PORR FÖR DIG!

Här är den officiella meddelande de gjorde i måndags:

'Från och med idag är åtkomsten till XHamster.com släckt i delstaten North Carolina tills vidare...Vi kommer inte att stå i vänteläge och pumpa in intäkter i ett system som främjar den här typen av sopor. Vi respekterar all sexualitet och omfamnar dem.”

Dessutom planerar företaget att ersätta den svarta skärmen som North Carolinas porrfans för närvarande ser med en petition som kräver att lagen ska upphävas.

Bra för dig, XHamster. Bra för dig.

Bara för att sammanfatta...

PayPal hatar denna lag. Bruce Springsteen hatar denna lag. I stort sett hela landet hatar denna lag. Och nu har vi den galna porrindustrin som kräver ett upphävande.

Allvarlig fråga: har USA någonsin varit mer på samma sida?


LSD får dig att känna dig som en bebis

För första gången någonsin, forskare skannade hjärnan hos människor som använder LSD och fann att hjärnan liknar vårt hjärntillstånd i spädbarnsåldern: fri och obegränsad.

Normalt utför vår noggin funktioner som syn, rörelse och hörsel oberoende. Men på syra bryts 'separationen' ner, vilket leder till ett mer enhetligt system, aka. vara 'ett' med universum.

Forskargruppen från Imperial College London hittade också en koppling mellan LSD och 'förbättringar av välbefinnande' efter att läkemedlets effekter avtagit ... vilket tyder på att det en dag skulle kunna användas för att behandla psykiatriska störningar.

Hur gjorde de det?

Studien involverade 20 frivilliga, som alla tidigare hade tagit någon typ av psykedelisk drog...så inga problem.

Varje frivillig fick sedan en injektion med antingen 75 mikrogram LSD eller placebo. Forskare studerade deras hjärnaktivitet genom att övervaka blodflödet och elektrisk aktivitet.

Låter som ett fancy schmancy-test men bleknar fortfarande i jämförelse med vår pojke experimenterar med mikrodosering att öka produktiviteten. Och 'enhet', antar jag.


Programmerad att berätta hela sanningen och ingenting annat än sanningen

En 19-årig MIT-programmeringsstudent, Joshua Browder, fick världens första robotadvokat kallad ' Betala inte .” Jag gillar prislappen men innan du får dina rättskläder i ett gäng är det mer en sökmotor än en artificiellt intelligent advokat.

Projektet startade som en webbplats för att hjälpa oss att överklaga parkeringsbiljetter för 'normala folk' och ganska snart förvandlades det till en automatisk överklagandegenerator som använde tidigare framgångsrika brev som mallar. I en videodemonstration visas DoNotPay hjälpa en stackars resenär att få kompensation för ett försenat flyg (som jag inte hade några idéer om) genom att få all nödvändig information.

Så i princip lägger du in din information och den spottar ut en pdf med allt du behöver. Som en laglig Mad Lib.

Frihet, jämlikhet, pip boop pip

Joshs vision är 'för alla medborgare att få samma standard på juridisk representation som en miljardär' och det är svårt att se något fel i det. Problemet är att medan 95 % av lagen är processdriven, byråkrati-skärande monotoni, är de andra 5 % ytterst nyanserad, vilket kräver användning av prejudikat och argument för att lägga fram ett övertygande fall för en domare och jury.

AI-program som Joshuas kan säkert hjälpa till att påskynda ifyllandet av standardiserade formulär, men förvänta dig inte att se Hamlin Hamlins advokatkontor DoNotPay någon gång snart.

Bonus: om du behöver en robotfix, en ny ' appbutik för bots ” lanserades precis igår. Det är i stort sett precis vad det låter som: nya sätt att få katt-gifs levererade med en komplex, halvmedveten algoritm.


Bygga en snabbare häst

Biltillverkaren Jaguar Land Rover meddelat formandet av I rörelse , ett separat helägt 'innovationsföretag' med uppgift att bygga och testa produkter snabbare än sitt moderbolag. Enkelt uttryckt är detta drag exakt hur ett stort, gammalt företag reagerar när det kallas ett stort, gammalt företag. Nystartade företag. Agil utveckling. Störning. Bieber.

Detta är inget nytt i bilindustrin. Faktum är att inom de senaste 2 veckorna meddelade Ford, GM, Toyota och BMW detta exakt samma sak : spin-out-företag med autonomi att förnya sig i snabbare takt samtidigt som de bevarar sin kärnverksamhet, att tillverka bilar.

Måste respektera ansträngningen

En ny bil tar vanligtvis 3-4 år att tillverka och har en livslängd på ett decennium. Med Tesla som gör stora drag i Silicon Valley och den ansträngande takten i tekniska framsteg, måste dessa äldre varumärken följa med tiden.

Idéer från innovationsföretagen handlar om att hjälpa kunder att ta sig från A till B mer effektivt eller på 'mer premium sätt', men det stora de försöker göra är att påskynda produktutvecklingen till veckor eller månader snarare än år.

Och hej, om en av deras 'innovationer' inte precis fungerar med en Jaguar, har de nu möjligheten att snurra den där ut som ett helt oberoende företag. Biltillverkare, inkubator, riskkapitalist. Kolla, kolla och kolla.