Publiserande startup Piano får en ökning på 88 miljoner dollar

Piano ger verktyg för stora medievarumärken som TechCrunch, The Wall Street Journal och The Economist för att bygga prenumerationsprodukter.

Få de här killarna bakom en betalvägg! (Källa: Getty Images / William Lovelace)

Ett annat teknikföretag försöker rädda svindlande publicister, vad är nytt?

På tisdag, TechCrunch att Piano – ett prenumerations- och analysverktyg som används av dussintals toppmediehus – samlade in 88 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda.Den här senaste omgången tar Pianos totala upp till hela $241 miljoner. Noterbart är att internets favoritfarbror – LinkedIn – gick med som investerare i den senaste omgången.

Publicering är så hett just nu...

… och det genomgår ännu en identitetskris, med journalister som hoppar fartyget för att starta Substack-nyhetsbrev. Betalväggar - en gång hatade - är nu på modet.

Pianos pitch till förlag: Don't beat 'em, join 'em.

Startupen erbjuder utgivare en mängd olika verktyg och tjänster för att spåra läsarnas engagemang på plats, sälja prenumerationer och medlemskap och snart hantera nyhetsbrev.

Det hyllar ~1k kunder, inklusive små medieoperationer som Wall Street Journal , CNBC , och Ekonomen . Heck, till och med Kampen sina egna Trender använde det en gång, men låt oss inte prata om det ... vi behåller den här historien vänlig .

Vänta... WTF gör LinkedIn där?

Per TechCrunch Ingrid Lunden, LinkedIn kan använda Piano för att få sitt nätverk av ~740 miljoner användare utanför LinkedIn.

Tänk på inloggningsfunktioner hos dina favoritpublicister med ditt LinkedIn-konto. Baserat på det professionella nätverkets meritlista när det gäller att lansera nya funktioner, håller vi inte andan.

Hur som helst, Piano fyller en krigskrista - och med sin uppsättning av stora namnkunder slår vi vad om att du förmodligen kommer att höra mer från dem.