Se en man som beskriver modern teknik efter att ha tillbringat 45 år i fängelse

Otis Johnson släpptes nyligen från fängelset efter att ha varit inlåst i 44 år. Han var 25 när strafftiden började och 69 när han släpptes.

Al Jazeera publicerade just en intervju med Otis Johnson, en 69-årig man som nyligen släpptes från fängelset efter att ha avtjänat ett 44-årigt straff.

I videon beskriver Johnson modern teknik och hur annorlunda världen är idag än den var 1975, året då han var inlåst.

Videon är rörande och fick mig att reflektera över hur långt tekniken har kommit och om det är bra eller inte. Jag blev särskilt älskad över hur förvånad han blev när han såg människor på Times Square använda iPhone-hörlurar.Videon är bara 6 minuter lång och ett måste att se. Du kan kolla upp det här . Nedan är några av Johnsons bästa citat om modern teknik.

På iPhones

Jag såg att alla, eller majoriteten av människor, pratade med sig själva. Sedan tittade jag nära och de verkade ha saker i öronen. iPhones de kallar dem eller något liknande. Och jag tänkte, vad alla blev CIA eller agenter eller något liknande? För det är det enda jag kan komma på...någon som går runt med sladdar i öronen. Det var vad de hade på 60- och 70-talen.

Om att skicka sms när du går:

Och vissa människor tittar inte ens vart de är på väg, så jag försöker ta reda på hur folk gör det. Styr sig själva att gå och prata i telefon utan att ens titta var de gör. Så det var fantastiskt för mig.

På telefonautomater:

Jag minns detta när jag kom ut först. Jag skulle ringa ett samtal och sedan såg jag 1 dollar-grejen. Det var 25 cent när jag var ute. Jag fick reda på när jag kom ut på gatan att de inte använder dessa.

Om olika typer av mat i mataffären:

Jag äter olika saker nu eftersom jag tittar på allt det här galna så jag ska prova det då och då. De roliga middagarna. Olika färgade drycker. Vad kallar du det? Gator-grejer. Rosa. Blå. Alla dessa olika färger, så jag började dricka det då och då bara för att det ser roligt ut.

I slutet av den 6 minuter långa videon mediterar och reflekterar Johnson i Central Park och säger något fascinerande, något som jag inte skulle förvänta mig av en man som tillbringade 45 år i fängelse:

Du vet att du måste släppa saker eftersom att hålla fast vid ilska bara kommer att stagnera din tillväxt och utveckling. Du vet att många människor sa att samhället var skyldig mig eftersom jag gjorde det hela tiden. Även om jag gjorde brottet så tänker jag inte så. Jag känner inte att samhället är skyldig mig något. Allt händer av en anledning som jag tror, ​​så jag släpper det och tar itu med framtiden istället för det förflutna. Jag försöker gå i framtiden, inte baklänges...och det är så jag överlever samhället.

En djupgående artikel finns på Al Jazeeras webbplats här .