Siffror: Ful mat, Roblox och mer

Plus: Kungen, nötköttspriserna och Super Bowl.

1) Livsmedelsaffären Misfits Market med 'fula råvaror' förvärvar rivalen Imperfect Foods, vilket fördubblar storleken på sin verksamhet. Det förväntas slå 1 miljard dollar i årlig omsättning inom de närmaste två åren.

två) På grund av en regel som antogs 1993 för att skydda kungafamiljens tillgångar i händelse av flera plötsliga dödsfall, behöver kung Charles inte betala arvsskatt på drottningens privata egendom - värt 754 miljoner dollar .

3) I USA är priserna på nötkött relativt låga, med fler nötkreatur slaktade i juli än någon månad sedan 1986. Det beror delvis på att ~60% av nötkreatur som nu drabbats av torka väljer vissa ranchägare att slakta tidigare än normalt.

4) Super Bowl är inte förrän om fem månader, men Fox har redan sålt 95 % av annonsbeståndet för det stora spelet. Den pågående kursen är ~7 miljoner USD per 30 sekunder .

5) Roblox vd Dave Baszucki sa att det har det 2m+ dagliga aktiva användare spelar i Ryssland. USA ser 11m+. Anteckningen kommer eftersom Electronic Arts, Nintendo, Epic Games, Ubisoft, Microsoft och Sony alla har minskat eller stoppat verksamheten i Ryssland.