Ensamstående män är mer benägna att känna sig ensamma och pressade

ensamstående som går i skogen

Ny forskning erbjuder fönster mot känslor av ensamstående män

Är du ensamstående? Känner du press från andra att vara i ett förhållande? Har du känt dig ensam under hela situationen?

Tja, ta hand om dig. Enligt en e-Harmony-undersökning av 4054 personer (1484 som identifierades som singlar) delar många killar samma känslor som du gör. Dessutom tyder resultaten på att män som är fristående har det svårare än sina kvinnliga motsvarigheter.Vad forskningen avslöjade

Enligt undersökningsresultaten uppgav 71% av ungkarlarna att de kände 'betydande tryck' för att hitta en kompis, jämfört med 58% av kvinnorna. Killar rapporterade också att de kände sig ensamma.

Denna undersökning verkar stödja en nyligen genomförd studie av Mintel det tyder på att kvinnor lättare kan ta sig loss.

Detta väcker frågan: Varför kan kvinnor (som en grupp) bättre hantera ensamliv? Enligt e-Harmony-undersökningen uppmanar kvinnor sina emotionella stödsystem mer, vilket hjälper till att hantera på många sätt.

I en intervju som visas i Daglig post , e-Harmonys psykolog Dr Linda Papadopoulos föreslog att resultaten står i skarp kontrast till vad många antar om ensamstående killar.

'Detta utmanar den traditionella idén om den lyckliga lyckosamma ungkarlen som är mer lämpad för singelliv än hans kvinnliga motsvarighet', delade Papadopoulos.

ensamstående män
Vanliga myter om dödsdrömmar

Är det så dåligt att vara singel?

Men att vara singel bör inte ses på som en hemsk sak. Chris Sherwood, VD för Relate, reflekterade över undersökningsresultaten och sa:

'Medan nästan hälften av de tillfrågade sa att ensamhet var en nackdel med att vara singel, kan det också vara ett tillfälle att lära sig mer om sig själv och bygga självständighet', sade han enligt Mail. ”Det är därför synd att så många ensamstående, och särskilt män, känner press för att slå sig ner och hitta en ny partner. Det är viktigt att vi ser att ensamstående är ett livsstilsval som kan förändras när som helst och undvika att göra bedömningar om människors förhållandestatus. '

Man kan argumentera för att det här är en fantastisk tid att vara singel. Vi lever i en tid där tekniken har öppnat nya dörrar, vilket gör att män och kvinnor kan sätta sig där ute för att träffas som aldrig förr.

Resultaten kan åtminstone fungera som en indikator på att killar behöver göra ett bättre jobb med att formulera obligationer med andra. Detta innebär att döda bro-koden och öppna upp känslor för andra killar.

Källa: e-Harmony och Daily Mail