Stan berättar att de försöker rädda utlagda livsmedel

Över hela internet kämpar fans för att få tillbaka smörgåsar och läsk som gått förlorade.

2015 var en mörk tid för Panera die-hards. Det året yxade kedjan en av sina mest älskade lunchvaror - chipotle chicken panini.

Fansen var upprörda. Så de lanserade en hemsida, Ta tillbaka den ursprungliga Chipotle Chicken Panini , där de uppmuntrade andra Panera-partisaner att ringa kundsupport och kräva smörgåsens snabba retur.

'Tårar har fällts, glasprydnader har krossats', står det på hemsidan, 'och Panera har förlorat hundratals dollar i intäkter från bara vårt team här.'Den vida världen av snacksväckare

Chipotle-kycklingpaninien är långt ifrån ensam: Kampanjer för att återuppliva Pizzaria-chips, Cheez-Its med schweizisk ostsmak och Taco Bell's Bell Beefer har dykt upp på Facebook.

Ett företag, kanadensiska Candy Nostalgia, har förvandlat det till ett företag - det köper upp förfallna varumärken och återskapar utgående livsmedel själv.

Kalla dem inte longshots

Internetkampanjer har gett French Toast Crunch, Crispy M&Ms och Crystal Pepsi tillbaka till hyllorna .

Men historien är inte riktigt lika ljus för chipotle-kycklingpanini. 2016 återlanserade Panera en spinoff av den älskade smörgåsen - men den här gången lade kedjan till avokado.

The Bring Back The Original Chipotle Chicken Panini-webbplats lämnade en svidande recension: 'Sammanfattningsvis,' skrev den, 'Chipotle Chicken Avocado Melt är äcklig.'

Förtjänar en av dina favoritmat som utgått ur en 2:a akt? Tweet dina favoriter till oss på @Kampen .