Taylor Swift knäckte problemet med inflationen av konsertbiljetter och tjänade 50 miljoner dollar extra

I flera år har artister och biljettfirmor försökt hitta strategier för att slå scalpers och sälja sajter vid sina egna spel, och det ser ut som att koden kan ha knäckts av ingen mindre än Taylor Swift.

Konsertbiljettpriserna är upprörande. Och även om många artister är det slåss den goda kampen för att göra det billigare och mer tillgängligt att få fans i sätena, fortsätter scalpers och återförsäljningssajter att vinna ut.

Nu, Kvarts rapporterar, kan Taylor Swift ha knäckt koden. Hennes plan: Gör det jävligt omöjligt att sälja ut shower.

Kul fakta: Om en konsert säljer slut betyder det att biljetterna var för billiga

När biljetter anses vara 'underprissatta' (säg, $100 för T Swift), kommer oftast en fet Stubhub-skalperare vid namn Bobby med en omfattande samling överdimensionerade Hooters-tröjor att köpa upp så många biljetter som deras tentakler kan få tag på och sälja dem vidare för $300 .Sedan - boom - det är $200 vinst per pop.

Tillbaka in mars 2017 , Al Doyle från bandet LCD Soundsystem ropade ut Stubhub via Twitter och hävdade att alla LCD:s biljetter på sajten är 'säkert bullsh*t, KÖP INTE DEM.'

T-Swift kunde bara inte 'Shake It Off'

Under 2015 sålde Swift ut nästan varje show på sin turné inom några sekunder – främst på grund av att scalpers tog tag i dem för återförsäljningssajter – men enligt Financial Times förlorade Swift uppskattningsvis 150 miljoner dollar i intäkter från att sälja sina biljetter under marknadsvärdet på den turen.

Så för sin turné 2018 samarbetade Swift med Ticketmaster (som har fastnat för sin egen 'hysch-hysch' skalper kontrovers ) för att se till att hon fick tillbaka pengarna och för att se till att faktiska fans kunde köpa biljetter till ett rimligt pris.

Lurar bedragarna

Hon använde Ticketmaster's Verified Fan-plattform, som skannar onlinedata för att verifiera köpare, och höjde priset på biljetter sålda någon annanstans upp till nästan $700 per pop för allmänt inträde - vilket lämnade i genomsnitt 600 osålda biljetter vid varje show på bordet.

Och det fungerade. Det kanske inte sålde slut helt, men Swift tjänade uppskattningsvis ytterligare 50 miljoner USD på den här turnén – och minskade sina återförsäljningsbiljetter från 30 % 2015 till 5 % 2018.