The Sims skapare gör ett spel 'av självupptäckt' baserat på dina verkliga minnen

Speldesignern Will Wright, skaparen av The Sims, har kommit ur år av viloläge för att tillkännage sitt senaste projekt: ett ambitiöst spel som heter Proxi, där spelare kan 'bygga spel baserat på sina minnen.' Tanken är att dina upplevelser, kallade 'mems', ska visas i spelbara scener och samlas i temaområden för […]

Speldesigner Will Wright, skapare av The Sims, har kommit ur år av viloläge för att tillkännage sitt senaste projekt: an ambitiöst spel som heter Nästa , där spelare kan 'bygga spel baserat på deras minnen.'

Tanken är att dina upplevelser, kallade 'mems', ska visas i spelbara scener och samlas i temaområden för saker som 'barndom', 'semester' och andra verkliga kopplingar.

Hur kommer allt detta att se ut?

Ingen vet - inte ens Wright. Istället är han det startar en tävling att utveckla konsten för spelet, med löftet att anställa vinnaren på heltid som Det är nära 3D-konstnär.Du vet vad de säger, om du inte kan göra, crowdsource.

Men vi har blivit brända förut...

Några av oss kom ihåg Wrights sista ambitiösa spel från '08, Spore, som han utropade som det 'ultimat spelet', där spelare kunde utveckla sin karaktär från en encellig organism till en intelligent art som kan resa i rymd.

Några av oss kan till och med ha förbeställt det och tålmodigt väntat på att det skulle förändra deras liv för alltid.

Och några av oss var mycket besviken när själva spelet inte visade sig vara något mer än några glorifierade minispel hopsatta i ett överhypat skal av vad demot lovade .

Några av oss Maj (eller kanske inte) jobbar på The Hustle...