Trender fyller 1: Våra hits, missar och konstigaste fynd

En sammanfattning av vad vi gjorde rätt och fel.

För det här specialutgåvans e-postmeddelande tittar vi tillbaka på några trender vi fick precis under år ett, några missar (hej, ingen är perfekt) och några av våra mest ovanliga insikter.

Det här e-postmeddelandet är inte bara repris

Hot off pressen, vår Trung Phan publicerade just en interaktiv rapport om 30 företag som definierar framtiden för media och popkultur. Det är en av de coolaste artiklarna som vårt Trends-team har producerat ( se en förkortad version här ).

Där satt den

Skulle du tro oss om vi sa att en av idéerna vi fick rätt handlade om... flygplan? Låter galet, men i oktober tog vi upp det snabb start av flygplanscocktailsatser .Signalen vi publicerade var en stor hit. Och satserna är fortfarande starka - flygresor är grundade, men företag köper dem i bulk för avlägsna team happy hour.

Timing är allt

I mars skrev vi om spirande nischer av TikTok . Beställningar på plats gjorde dansen själv till en av världens favoritaktiviteter.

TikToks subkulturer multiplicerades i takt med att dess användarbas växte – enbart i USA sköt antalet unika mobilbesökare 18+ år i höjden med 36 % (från 28,8m i mars till 39,2m i april ).

Vurmen visar inga tecken på att sakta ner, och produkter för din stjärnsväng lyser starkt — hopfällbara gröna skärmar, någon?

Men ibland suger din timing

Paging Freezing Cold Takes: I januari publicerade vi en hausseartad rapport om Simon Property Group, Amerikas största... köpcentrumoperatör.

I början av mars gick vi stort på 18 miljarder dollar boutiquehotellbranschen . Ungefär en vecka senare utlyste USA en nationell nödsituation över pandemin. Och du trodde att Quibis tajming var dålig!

Låt oss bli konstiga

Bortsett från enstaka missar är våra analytiker ganska bra på att hitta pärlor under radarn ( nyktra barer , den märkliga sporten av håller inte med ). Här är några fler:

  • DIY... medicinsk utrustning?! Öppen källkodsrörelsen är gå till läkarmottagningen . NIH, till exempel, är värd för en 3D-printad protetikutbyte.
  • Den tidiga fågeln tjänar pengar på masken: Maskfarmer har blivit stora Down Under. Nu är de slingrar sig in i USA — en maskleverantör tjänar 360 000 USD/månad.
  • Älskling, jag krympte allt: Vem behöver små Nutella-burkar och matlagningsutrustning i miniatyr? Många människor , tydligen.