Vad du kan förvänta dig när New York City börjar öppna igen

Återförsäljare, byggföretag, tillverkare och grossister kan alla återgå till verksamheten, men vissa kommer inte att göra det direkt.

Idag är en stor milstolpe för Big Apple: New York City är början den första fasen av dess återöppning.

Här är vad du bör veta

Coronavirus-pandemin drabbade NYC hårdare än någon annan amerikansk stad, med 200k+ fall och 20k+ dödsfall. Nästan 900 000 jobb försvann under utbrottet.

Andra regioner i delstaten New York har redan börjat öppna igen - staden var det sista av 10 områden som träffade alla nödvändiga hälsomått. På söndagsmorgonen hävde borgmästare Bill de Blasio utegångsförbudet som hade införts under protesterna mot George Floyds död.Den första återöppningsfasen innebär att återförsäljare kan återgå till verksamheten med endast upphämtning vid trottoarkanten och i butik. Byggföretag, tillverkare och grossister får också starta om arbetet.

Företag måste intyga att de kan följa säkerhetsföreskrifter. Ungefär 25k i staden hade gjort det från och med förra veckan, enligt Wall Street Journal .

  • Den första fasen kan skicka så många som 400 000 arbetare tillbaka till sina jobb.
  • Staden beräknad att ~16 000 icke-nödvändiga detaljhandelsföretag kommer att öppna igen, tillsammans med 3,7 000 tillverkare.

Förvänta dig inte att Times Square fylls upp direkt

Om du åker tunnelbana kommer du inte ha problem med att hitta den eftertraktade sätet: NYC:s transitmyndighet förväntar sig bara ~20% av det normala.

Många stora och små NYC-företag kommer inte att öppna sina dörrar direkt. Det berättade återförsäljare som Coach, Kate Spade, Ulta Beauty och Tiffany and Co Bloomberg att de antingen inte har angett planer för återöppning eller inte kommer att tända ljuset igen omedelbart.

Vissa återförsäljare ser fram emot starten av NYC:s fas 2, som kan börja om några veckor – det gör det möjligt för restauranger att återuppta uteservering och återförsäljare att välkomna tillbaka kunder med 50 % kapacitet.