Varför är tiden Roblox hemliga vapen

Roblox är på gång, tack vare hyperengagerade ungdomar.

Källa: Roblox Press Kit

För stora delar av världen låter 'Roblox' förmodligen som ett Lego-företag som inte är varumärket eller ett brädspel om ett rökt lax-rajst. (Det är inte.)

Roblox är en ~35 miljarder dollar juggernaut spelskapande plattform som igår lämnade in sin första kvartalsrapport.

Och om en sak är säker så är det att tiden är på Roblox sida.

Med 'tid' menar vi bokstavligen tid sedan födseln

Roblox-are är unga: 67 % av Roblox dagliga användare är under 17 . Roblox vet detta. 'Säkerhet' kommer upp 88 gånger i företagets börsintroduktion. (I Facebooks det kom upp 11.)

Under de nio månaderna som slutade september 2020 spenderade användarna 22.2B timmar på plattformen. Det är 2.6 timmar per användare och dag.

Intäkterna visade att det fungerar att tjäna pengar på ungdomarna

Inkomst under Q1 ökade med 140 % jämfört med föregående år 387 miljoner dollar , och bokningar – uppskjutna intäkter Roblox får från försäljning av sin virtuella valuta – ökade med 161 % till 652,3 miljoner dollar .

Roblox vet att dess användare är människor och därför åldras. Så två av dess uttalade tillväxtstrategier är byggda för att behålla sin yngre befolkning under de kommande åren:

  • Demografisk expansion: Tilltala äldre människor (tänk: 20-åringar) genom ny plattformsexpansion (t.ex. socialt, edtech, VR) och innehåll med högre kvalitet
  • Intäktsgenerering: Utöka prenumerationserbjudanden och varumärkespartnerskap när användare får jobb

För nu, med 23 av alla amerikanska barn 9-12 år på Roblox, förvänta dig inte att företaget kommer att hamna i 'modefluga' territorium någon gång snart.