Varför piratkopiering PSA ofta misslyckas spektakulärt

En ny rapport tittar på varför antipiratannonser inte fungerade och, i vissa fall, förmodligen ledde till mer piratkopiering.

År 2004, a PSA från Motion Picture Association (MPA) och Intellectual Property Office of Singapore påminde tittarna om att piratkopiering av filmer var ett brott.

Den är satt till The Prodigy-liknande heistmusik och jämförde ökänt nedladdning av en film med att stjäla en bil. Det blev en allmänt hånad jag Jag

... men troligen misslyckades med att avskräcka pirater

En ny rapport från ESSCA School of Management utforskar varför sådana annonser ofta är kontraproduktiva, per TorrentFreak .  • Många ser det inte som stöld. Det kallas fil delning .
  • Meddelanden är för extrema. Det är rimligt att jämföra nedladdning av en film med att stjäla en DVD - inte med storstöldbil.
  • De är inte relaterbara. Människor kan avskräckas av varningar om skadlig programvara, men en indisk PSA med Bollywood-stjärnor – som är värda upp till 200 000 gånger landets årliga inkomst per capita – lyckades inte få sympati.
  • Deklarerar piratkopiering ett utbrett problem innebär att alla gör det. Så varför inte du?

Dessutom visar PSA ofta på biografer för en betalande publik. Pirater redigerar bara bort dem, per Vice .

PSA:er för piratkopiering är inte ensamma

Tonåringar som gick igenom DARE kunde vanligtvis kalla skitsnack på överdrivna påståenden om droganvändning, och i vissa fall var det mer sannolikt att prova droger senare i livet.

BTW: Den brittiska serien 'The IT Crowd' gjorde en grov parodi av annonsen mot piratkopiering.