Varför sportarenor plötsligt är fulla av kartongfans

En växande marknad har uppstått för fläktar av kartongutskärningar. Men vem gör dem? Och kan de hjälpa till att rädda sporter?

2020 kan bli året för den falska sportfantasten.

En gång myllrade av öldränkta fans, är arenor över hela världen nu fulla av kartongutskärningar. Om de inte kan delta i matcher personligen, ponnyar diehard fans upp $20 till $30 för att få sina foton utskrivna och fästa på sätena vid koreanska basebollmatcher, tyska fotbollsmatcher och mer.

I en ålder av covid-19 har falska gäster blivit enstaka konstigheter på restauranger och studentexamen ceremonier. Men i sportvärlden kan kartongfans vara en spelförändring.Stora idrottsligor är äntligen tillkännager deras återkomst. NBA förbereder sig för att avsluta sin säsong i Orlando med start den 31 juli, MLS återvänder den 8 juli, National Women's Soccer League drar igång den 27 juni och NFL hoppas fortfarande på en start den 10 september.

Fångsten? Ingen av dessa ligor kommer att sälja biljetter. Exakta siffror varierar mellan ligorna, men Georgetown-professorn Marty Conway uppskattningar att biljettförsäljningen står för en betydande del av de stora ligornas intäkter:

Kampen

Denna intäktsförlust för med sig en möjlighet till någon form av ersättning.

Att sälja kartongfläktar kan vara ett litet sätt att ta igen en del förlorade intäkter. Och det kan också ge fansen ett gångbart sätt att stödja sina favoritlag på långt håll.

Sportvärlden går all in på kartong

I mars satt en tysk filmskapare och fotbollsfantast vid namn Ingo Müller hemma och klagade för sin fru över att han inte kunde närvara på matcherna för hans favoritklubblag, Borussia Mönchengladbach.

'Hon sa: 'Om du är riktigt förbannad över att inte gå till stadion, ta bara ett foto och skicka det dit'', berättar Müller Kampen .