Vem använder egentligen Googles bollgropar?

Hur ingenjörer som väntar på att deras aktier ska 'vesta' hos stora teknikföretag tjänar sexsiffriga löner samtidigt som de knappt gör något arbete.

Ingenjörer som väntar på att deras aktier ska intjänas. AKA, 'coasters' hos teknikjättar som tjänar sexsiffriga löner, med lite incitament att göra något riktigt arbete.

Business Insider talade med flera av dessa så kallade ” rastrar och västers ” om deras upplevelser, inklusive en Facebook-ingenjör vars chef sa åt henne att sluta komma till jobbet helt och bara låtsas som om hon gjorde något viktigt medan hennes aktie mognade.

Kustfenomenet är knappast en hemlighet i dalen - HBO:s Silicon Valley baserad en hel karaktär på det. Men om alla vet om det...Varför låter företag folk åka på sina ören?

För det första, bara så att deras konkurrenter inte kan ha dem.

Microsoft Research använder högbetalda jobb som en försvarsmekanism för att hålla 'svårt-att hitta experter' inom nischområden som kvantdatorer från att ryckas, låta dem samla in en lön samtidigt som de behåller sina dagliga jobb som professorer.

Facebook har också ett hysch-hysch bonusprogram som kallas 'diskretionärt eget kapital' - enorma bitar av aktier som över tid fungerar som 'gyllene handbojor' för att hindra deras bästa ingenjörer från att hoppa skepp.

Men ett mysigt jobb kan vara en karriärmördare

Googles 'moonshot'-enhet fungerar i huvudsak som en startup med obegränsade medel, och betalar ingenjörer $250-600k för att arbeta med extremt 'långsiktiga' experimentella projekt.

Men bristen på brådska kan resultera i enorma luckor i ingenjörernas CV - och röda flaggor för framtida arbetsgivare. Det visar sig att det är både en välsignelse och en förbannelse att bo i en västers paradis.