Vilka är de (alkoholfria) dryckesmiljardärerna?

När vattenföretaget Nongfu Springs börsnoterades gjorde dess börsnotering en kort stund grundaren till Kinas rikaste man. Och det fick oss att tänka - vilka är de andra dryckesmiljardärerna?

Ett kinesiskt vattenföretag (Nongfu Springs) gick offentlig förra veckan i Hongkong och - efter en stark börsnotering - var dess grundare för tillfället Kinas rikaste person.

Zhong Shanshan äger mer än 80 % av Nongfu Springs och var i går värd 52 miljarder dollar (nr 2 i Kina, nr 21 i världen). Hur som helst, #SoManyCommas.

Kinas marknad för flaskvatten växer snabbt

Enligt Ekonomen , Kina har sett den genomsnittliga årliga förbrukningen av vatten på flaska öka från 41 liter 2014 till 59 liter 2019.Detta släpar fortfarande efter Amerika (141 liter) och – eftersom det mesta kranvatten i Kina är odrickbart – betyder att marknaden kan vara större.

Stigande inkomster ökar också törsten efter vatten på flaska. Nongfu har för närvarande tillgång till Kinas 10 bästa sötvattenställen och försörjer 29 % av marknaden.

Shanshan är inte den enda kinesiska dryckesmiljardären

När du filtrerar Forbes miljardärslista för 'drycker', här är namnen som präglar seriös moolah från alkoholfria drycker:

Vi kan inte tala för de kinesiska drinkarna. Men rättvis varning till alla med plommon att kombinera Red Bull och Arizona Tall Boy Ice Tea Cans: gör det inte.